Publicitat
Publicitat

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Parlon i apel·lar a la comunitat internacional'

"En la idea de Parlon, apel·lar a Europa perquè Espanya no intervingui l’autonomia de Catalunya hi ha d’haver per força el substrat d’una reflexió que a Madrid volen ignorar i que aquí, de tan sentida, sembla que hagi perdut el seu sentit: estem parlant de votar"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Voleu garanties?'

"A l’Estatut del 2006, vàrem votar d’acord amb la llei la proposta que ens va fer el Congrés espanyol. Vàrem dir que sí, i vàrem ser derrotats als despatxos per una minoria. I representa que aquell vot tenia totes les garanties"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Turisme a Barcelona, entre la catifa vermella i l'odi'

"Cal un gran pacte pel turisme per aconseguir que Barcelona faci valer la cotització que té al món. Que vingui qui vulgui, però amb preus i amb regulacions de convivència que demostrin que Barcelona es fa respectar"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'L’arrogància irresponsable'

"És indecent políticament que el govern espanyol i els partits que li donen suport tractin els que volem votar com a delinqüents. L’obligació d’un govern és canalitzar els conflictes, encara que no li vinguin de gust"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Els voluntaris de l'1-O i la broma fàcil'

"Volem un referèndum amb garanties, esclar, però si l’Estat no en vol donar, què hem de fer, girar cua i tornar resignadament a casa? I dir, com a ‘Los santos inocentes’, «a mandar, que para eso estamos»?"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Rajoy: «Pan para hoy y hambre para mañana»'

"Rajoy només sap posar cara de jutge i de guàrdia civil. Ahir, durant la primera sessió de la moció de censura, Rajoy va fer servir el vell truc d’utilitzar la realitat a la carta"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Menys fer-se els ofesos i més negociar'

"Després de les paraules llegides per Guardiola hi ha qui es fa l’ofès. Doncs que es pregunti com se senten molts catalans que durant tots aquests anys de manifestacions s’han comportat amb maduresa, responsabilitat i civisme"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Amb les urnes a les mans'

"Amb referèndum o prohibint-lo, l’estat espanyol s’asseurà a negociar amb Catalunya perquè així no pot seguir. Perquè és una vergonya que el problema que té a Catalunya, una de les regions europees més dinàmiques, es perpetuï"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Catalunya cita democràticament l'estat espanyol'

"L’anunci d’avui del president Puigdemont no té precedents en la història contemporània de Catalunya i és un nou intent de citar l’estat espanyol, però en termes participatius és molt propi del s. XXI"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Vol que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república?'

"Els molesta la pregunta? Els sembla inadmissible que Catalunya decideixi el seu futur? O tenen por de la resposta? Que es preguntin com és que hem arribat fins aquí"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El procés va molt de pressa?'

"El 2010, fa set anys, la relació constitucional entre l’Estat i Catalunya va saltar pels aires. Si el problema és la pressa, què en treu Catalunya d’anar més lenta?"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El problema bilateral'

"Rajoy va fer una crida enfadada als empresaris a abandonar l’equidistància. Però el món econòmic diu al polític: parleu. No és només la Generalitat la que té un problema"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'L’últim viatge del Carles'

"Va tenir 600 persones pendents de cadascuna de les seves paraules. Les va portar del riure al somriure, del silenci a l’emoció, a la llàgrima, a l’ovació, a la inacabable ovació final"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'L'Estat ens rodeja i ens parla pel megàfon'

"El govern espanyol no s'ha dirigit mai als milions de persones que han vist als carrers durant tots aquests anys, si no és per renyar-los i, com si portés un megàfon de la policia, dir-los que surtin amb els braços enlaire i que es rendeixin"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Penal contra el Prat'

"La igualtat entre espanyols no existeix, i el lliure mercat, tampoc. Com pots competir amb una mà lligada a l’esquena pel teu propi govern? A Itàlia volen a Tòquio des de Roma i Milà, i a Alemanya, des de Munic o Frankfurt"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Orwell a la Moncloa'

"A partir d’aquest moment ja no importarà gaire qui tingui raó, sinó qui imposi la seva força. Això serà Orwell"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La batalla per visualitzar el futur'

"No hi ha cap mal a voler votar, i menys quan totes les altres portes han estat tancades"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: "'Vaya usted al Congreso', Rosell i Laporta"

"Rosell va poder unir el club però el seu pla no era aquest. I el pitjor és que aquell passat és present. Perquè Bartomeu va votar favor d’aquella acció de responsabilitat que no buscava la justícia"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La força contra la raó'

"Hi ha un govern que vol impedir per tot els mitjans que un país voti. Avui, ahir i d’aquí un segle, a tot el món, serà molt clar on era la força i on era la raó"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Manchester, Rosell i l'amenaça de la força'

"Si la pregunta és per què no s’integren, potser la resposta és perquè, en realitat, no viuen aquí. Vull dir, físicament sí que són entre nosaltres, però no viuen en un barri sinó que viuen a les xarxes, viuen en un canal de YouTube, en uns xats, en unes webs"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Els que no es mouen no surten a la foto'

"Estem parlant d’un esborrany, com el seu nom indica no definitiu, però res del que diu és sorprenent, més enllà de com pensa aconseguir fer efectiva la independència en cas que es declari sense referèndum"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Els Jocs de Barcelona, tal com érem'

"Aquest diumenge, l’ARA farà un diari per guardar. Barcelona va començar a ser la que és ara. Les emocions d’aquells dies no es poden transferir, però la història, sí, i aquesta història és bona de saber per entendre perquè som com som"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El Prat pot esperar. Paciència'

"Això deu ser el que al govern espanyol li importa el servei que dona a Catalunya. S’imaginen per un moment que a Barajas li diuen que s’esperi un mes?"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Rajoy, el Prat i la corrupció'

“No por mucho madrugar amanece más temprano”. Rajoy mirava el rellotge. El temps que tenia per contestar se li feia llarg, molt llarg

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Següent >