Esports 11/01/2011

La millor jugadora del món no té equip oficial per al 2011

Natalia Arroyo
2 min
Marta va emocionar-se, tot i que ja l'han premiada cinc cops com a millor jugadora de l'any.

BarcelonaAhir va quedar clar, per cinquena vegada, que la brasilera Marta Vieira és la millor jugadora del món. Probablement, però, pocs saben que no té equip oficial i que juga cedida al Santos amb un contracte de dos mesos que finalitza el 6 de febrer. El club en què ha jugat el 2010, el FC Gold Pride de la Lliga de Futbol Professional (WPS) dels Estats Units, va fer fallida a mitjans de novembre i ara la davantera brasilera és un agent lliure que buscarà equip a través del draft de la WPS a partir de l'abril.

Per Verónica Boquete, davantera de l'Espanyol i que aquest estiu va debutar a la lliga dels Estats Units precisament contra ella, "la Marta és qui més marca les diferències, el Messi del futbol femení". "Està molt per sobre de la resta i quan arrenca amb la pilota és molt difícil d'aturar". Coincideix en la descripció Laura del Río, que va jugar amb ella a l'Umeå IK a Suècia i a Los Angeles Sol als Estats Units: "Té un regat en curt imparable. És explosiva, ràpida i, quan encara una defensa, sempre desborda. A més, té precisió en el toc, per xutar, passar o definir de cara a porteria".

Marta va reunir el 38% dels vots per superar les alemanyes Birgit Prinz (15%) i Fatmire Bajramaj (10%). Per Del Río, el premi és just: "És la millor, la classe de jugadora que et soluciona un partit. Mentre totes les jugadores sembla que tinguin només cinc marxes, ella en posa una sisena per decidir un resultat. S'ho mereix".

Del Río també va coincidir amb les dues finalistes durant la seva etapa a la Bundesliga. "Prinz no ha fet un bon any a Frankfurt i és allà pel nom que té. En canvi, Lila Bajramaj ho ha guanyat tot amb el Potsdam, Lliga i Champions. Té un futur impressionant, és ràpida i hàbil, i demostrarà grans coses al Mundial 2011 d'Alemanya. És molt jove i tornarà a ser nominada. Segur", sentencia l'ex del Sabadell i el Llevant.

Sobre el fet que la millor jugadora del món estigui sense equip, Vero Boquete ha reflexionat: "Al futbol femení no hi ha diners per dedicar a una jugadora tots els recursos econòmics d'un equip, encara que vingui amb un contracte publicitari".

stats