CORRUPCIÓ AL PAÍS VALENCIÀ
Crònica 16/12/2011

El Bigotes: "No he regalat cap vestit al 'curita'"

El cap de la branca valenciana de Gürtel, Álvaro Pérez, elBigotes, va ser l'estrella ahir en el judici del cas dels vestits contra Francisco Camps. Pérez va negar haver fet qualsevol regal a l'expresident valencià.

Salvador Almenar
2 min
Álvaro Pérez, àlies el Bigotes, ahir en la seva declaració pel cas dels vestits.

VALÈNCIA."Ni la meva empresa ni jo mai hem regalat cap vestit a cap dels quatre imputats". Aquestes són les úniques paraules que va pronunciar Álvaro Pérez, més conegut com el Bigotes , en la seva declaració d'ahir com a testimoni davant del tribunal encarregat de jutjar Francisco Camps i Ricardo Costa per un presumpte delicte de suborn.

La intervenció de l'" amiguito del alma " de Camps es va traduir en una bateria de preguntes sense resposta, ja que es va negar a declarar perquè està imputat a Madrid i en la investigació pel presumpte finançament irregular del PP. No obstant això, va demanar al jutge fer "una consideració sobre la veritat", en la qual va ratificar que mai va pagar cap vestit als imputats en aquest procés. No va dir cap paraula més però sí que va riure en escoltar alguns dels insults i malnoms que utilitzava en les seves converses amb Correa. "Jo no li he regalat cap vestit al curita ", li diu en una trucada. Fiscalia i acusació van mirar de provar que Álvaro Pérez va fer regals a diversos càrrecs del PP valencià amb proves com ara anotacions d'una presumpta caixa B, llistes de suposats regals o un missatge de text rebut pel Bigotes en el qual es llegia: " Medidas Sr. Camps, americana 54 pantalón 48 largo pant 108 tiro a 79,50 saludos pastor ".

En una altra trucada telefònica es demostra que Pérez va fer d'intermediari en alguns assumptes en els quals Francisco Camps hauria participat -si es van produir- com a president de la Generalitat valenciana. Concretament, en una conversa amb Pablo Crespo arran del suposat interès de Camps per fer-se una foto amb Barack Obama, el Bigotes diu: "Hi deu haver ara mateix 500 tios importants que es vulguin asseure amb Obama. Si ens asseiem amb [Bill] Richardson [governador de Nou Mèxic], jo sé que és una cosa que Paco [Camps] no oblidaria en la vida".

La idea de Camps

Per la seva banda, l'exvicepresident valencià Víctor Campos va assegurar ahir que la "idea" de Francisco Camps era signar la conformitat com ell mateix va fer i evitar així el procés pel qual està sent jutjat. "Vaig parlar amb Camps i em va dir que la idea era aquesta". Malgrat considerar-se "innocent", Campos va acceptar l'autoinculpació per acabar amb un "malson" que li va fer patir un infart. L'ex-alt càrrec de Turisme Rafael Betoret, que també va assumir la condemna, es va negar a declarar perquè ha de ser jutjat per finançament il·legal del PP.

Ahir també va declarar l'exregidor de Majadahonda (Madrid) José Luis Peñas, el primer a denunciar la trama Gürtel. Peñas va declarar que tenia el convenciment que "el senyor Correa i el seu grup i una sèrie de dirigents del PP estaven fent irregularitats que excedien tota la lògica normal". I va afegir que, malgrat no haver tingut accés a documents, li constava que s'alteraven factures. "Si hi havia un acte per al PP i no podien pagar-ho, es canviaven els assumptes perquè ho pagués una conselleria de Madrid", va explicar. Sobre la trama valenciana va assegurar que el Bigotes es vantava de "fer el que volia", i com a exemple va relatar els negocis d'aquest amb motiu de la visita del Papa, amb Fira València o amb Ràdio Televisió Valenciana.

stats