Crònica 14/08/2011

ERC obre la porta a una coalició independentista a Madrid per al 20-N

Ara
1 min
ERC obre la porta a una coalició independentista a Madrid per al 20-N

Barcelona."Els temps que imperen són els de la suma", va dir ahir la futura secretària general d'ERC, Marta Rovira, que va anunciar que el partit esmerçarà esforços a crear una coalició independentista amb altres forces polítiques, actors de la societat civil i entitats. I en la ronda de contactes que té ERC a l'agenda també hi entra -almenys això admeten en públic- Solidaritat Catalana per la Independència. De fet, el diputat de SI Alfons López Tena va assegurar en una entrevista a l'ACN que si Alfred Bosch és finalment el candidat dels republicans a Madrid, l'entesa amb ERC serà molt més fàcil que si és Joan Ridao.

Divendres, el futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ja va anunciar al seu blog que per rellançar el partit havien iniciat contactes amb "representants del món universitari, de la societat civil i també amb molts independentistes d'esquerres". Rovira va precisar que encara és "prematur" parlar d'acords, però sí que va subratllar que tant Bosch com Ridao són dirigents aglutinadors de l'independentisme al "mateix nivell", tot i que del coordinador de les consultes en va destacar que aporta els criteris de "renovació, obertura i centralitat" que la nova direcció estableix en el seu programa.

Contra els interessos espanyols

López Tena va considerar Ridao un dels exponents de la "defensa de la continuïtat del peix al cove amb entesa de les esquerres espanyoles" i va posar com a condició per pactar que es "promogui i es defensi" la independència en lloc de negociar contrapartides, un paper que creu que va en la línia de Bosch. "Hem d'anar al Congrés a fer mal als interessos espanyols i a trencar Espanya", va etzibar el diputat de SI.

stats