ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 12/11/2011

Llach i Quintana criden a la unitat independentista a l'entorn de Bosch

Bosch rep suports independents de renom de cara al 20-N. Ha tret rèdit dels nombrosos famosos que últimament han pres partit per la independència, com Llach i Quintana, que ara criden a la unitat.

Roger Tugas
2 min
Alfred Bosch passa el micròfon a Gerard Quintana davant de Lluís Llach i Ventura Pons ahir a la plaça del Rei de Barcelona.

Barcelona.El procés de consultes i la manifestació del 10-J van servir perquè una gran quantitat d'artistes i personalitats sortissin de l'armari i donessin la cara a favor de la independència. El llavors portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va creure que el procés havia de seguir a les institucions i per això va acceptar ser el candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí per al 20-N. I també ha convençut altres independents de fer el pas de la implicació civil a la política o almenys això sembla en la foto que es va fer ahir amb artistes i personalitats que fins ara no s'havien mullat políticament, com els músics Lluís Llach i Gerard Quintana. Agrupats a l'entorn de Catalunya Sí, van fer una crida a la unitat independentista.

"Estem en un moment molt important en què tots els independentistes hem de sortir al carrer i votar opcions independentistes", va reclamar Llach, el primer a parlar. "Potser la candidatura no és perfecta respecte a la nostra manera de pensar -va reconèixer-, però sí que aixecarà una veu independentista a Madrid i és l'hora de llimar moltes diferències i caminar junts pel camí de la independència".

El músic retirat fa temps que es declara sobiranista i havia fet públic que el 28-N havia votat ERC; el cas de Gerard Quintana és molt més recent -va mostrar-se favorable a l'estat català en els concerts de Sopa de Cabra de principis de setembre-, però ja coincideix en el missatge: "Cada cop hi ha més gent que pren l'opció de la independència i és fonamental que estiguem junts i sense complexos, no només per convèncer Madrid, sinó tot el món".

La llista de suports a Bosch és d'una setantena de persones i també inclou actors com Quim Masferrer o Toni Albà, cineastes com Ventura Pons i Conrad Son, escriptors com Jaume Cabré i Màrius Serra, i la Companyia Elèctrica Dharma. El candidat treu pit de l'equip que s'ha mullat per ell, sobretot després que les últimes enquestes li permetin somiar a reeditar els tres escons actuals. "S'ha produït un canvi de tendència", va assegurar.

stats