CDC ES REORGANITZA
Crònica 10/12/2011

Oriol Pujol s'endú Turull al partit

Oriol Pujol comença a confegir el seu equip per liderar CDC. Aposta pel seu home de confiança al Parlament, Jordi Turull, a la secretaria d'organització. Josep Rull el rellevarà de portaveu al Parlament.

Oriol March
2 min
L'HOME DE LA  GEOMETRIA VARIABLE Turull ha hagut de gestionar al Parlament els equilibris de la geometria variable del primer any del govern Mas.

BARCELONAJordi Turull serà el pròxim home fort de CDC i mà dreta d'Oriol Pujol. Així ho ha decidit Pujol, que en el pròxim congrés de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es convertirà en el secretari general de la formació. Segons han confirmat a l'ARA fonts del partit, Pujol li reserva la secretaria d'organització, càrrec que ocuparà a partir del pròxim congrés, previst per a la segona meitat del març del 2012, en què Artur Mas passarà a ser president de la formació i Jordi Pujol president d'honor.

La marxa de Turull cap al partit tindrà una conseqüència immediata: el cessament de la seva tasca com a portaveu de CiU al Parlament, que desenvolupava des de l'inici de la legislatura. El substituirà Josep Rull, segons indiquen les fonts consultades. Rull, afí al sector del conseller Lluís Recoder -la branca més socialdemòcrata del partit-, és ara per ara secretari tercer de la mesa del Parlament i el seu nom ja va sonar per substituir Pujol com a portaveu parlamentari en començar la legislatura. Llavors, però, els dirigents de CDC van preferir reservar-lo per disputar l'alcadia de Terrassa a Pere Navarro (PSC). No ho va assolir, i ara, amb la marxa de Turull, durà les regnes del grup parlamentari amb Oriol Pujol, que el presideix.

Estructura àgil

La direcció de CDC vol dotar-se d'una estructura "àgil" que permeti coordinar bé l'esquelet del partit amb la gran quantitat de poder institucional que acumula. Turull, doncs, serà l'home fort de CDC i el responsable de greixar la maquinària, tasca ara compartida entre el secretari general adjunt, Oriol Pujol, i el secretari de territori i militància, Lluís Corominas.

L'efecte bola de neu que suposa situar Turull a la secretaria d'organització farà que se li hagi de buscar relleu al capdavant de la federació de Barcelona i comarques del partit, càrrec que ocupa des del 2004.

Qualsevol congrés, i encara més en el cas d'un partit gran com és CDC, comporta un delicat joc d'equilibris entre sectors i sensibilitats. Tot i que els dirigents nacionalistes rebutgen plantejar el pròxim conclave com un xoc entre "blancs i negres", el nomenament de Rull es pot entendre com un d'aquests elements equilibradors. "Molt estimat per la militància", segons les fonts consultades, Rull s'ha alineat amb Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, que en el congrés del 2008 va mostrar-se crític amb la direcció encapçalada per Artur Mas.

stats