Crònica 27/09/2011

La Sagrada Família suporta cada dia més de 200 autocars

La Sagrada Família sobrepassa cada dia d'estiu, de llarg, les visites de 200 autocars i qualsevol dia de la resta de l'any frega aquesta xifra. Els veïns troben insuficient que Trias no doni solucions ràpides.

Albert Balanzà
2 min
Amics inseparables Autocars, grues i Sagrada Família, tres elements quasi inseparables.

Barcelona.Poc abans de les 12 del migdia hi ha dotze autocars al carrer Sardenya, entre Rosselló i Mallorca, davant la porta de la Passió, uns aturats recollint turistes i altres a punt de fer-ho. La majoria ha arribat mitja hora (només fotos exteriors) o una hora abans (visita a l'interior en grup) a desencotxar els seus passatgers a l'altra banda del temple, al carrer Marina, davant la porta del Naixement.

Per passar l'estona, els conductors s'allunyen de la zona i aparquen en zona blava a la Diagonal, en el tram que va des dels Encants fins al carrer Marina. Hi ha espai per a una vintena de vehicles. Pitjor ho tenen els taxistes, que només tenen una parada amb set o vuit forats en triple fila a Mallorca/Sardenya banda Besòs/muntanya i ara estan emprenyats perquè unes tanques del temple els roben una mica més d'espai.

L'ambient de trànsit és constant, molt més elevat des de fa un any, després que la visita del Papa Benet XVI el passat 7 de novembre del 2010 hagi disparat encara més el turisme exterior (unes 9.000 visites cada dia) i interior (ple a la missa mensual per a 4.500 feligresos o no). No és estrany, doncs, que a la cua de visitants individuals s'hi comptin en aquest moment del matí un total de 266 persones.

Els mitjans de comunicació veuen aquesta realitat avui [per ahir] però els veïns la suporten cada dia i Jaume Torrens, president de l'AV Sagrada Família, que fa tres mesos va organitzar la concentració Fora autocars turístics, està escalfat des de l'accident de dissabte i des de les declaracions de Xavier Trias sobre un pàrquing davant la façana de la Glòria. "L'alcalde tira pilotes fora; el problema el tenim ara", apunta. El febrer del 2011 l'anterior equip de govern va expropiar finques a la plaça de la Hispanitat, a Diagonal/Aragó, per fer un pàrquing en tres anys. "Allò era molt millorable però ara ningú se'n recorda i es podia ampliar a la plaça Pablo Neruda", afegeix Torrens. El 6 d'octubre les dues parts es veuran les cares.

stats