SUCCESSOS
Crònica 26/02/2012

Sospiten que l'assassí de l'Eixample es va dutxar després del triple crim

Els Mossos investiguen si l'autor del triple assassinat es va rentar al mateix pis de les víctimes després de matar-les. Una altra de les hipòtesis és que es posés una granota per evitar sortir al carrer xop de sang.

Anna Punsí
2 min
El presumpte autor del triple crim de l'Eixample de Barcelona  en una imatge penjada al seu perfil de Facebook.

BARCELONANo hi havia rastres de sang a la llarga i costeruda escala del bloc on vivien les víctimes, el número 287 del carrer Sardenya de Barcelona. Els investigadors tampoc van trobar restes orgàniques o empremtes evidents del criminal al pis dels avis i la seva néta de 16 anys. Però l'escena era dantesca: tots tres van aparèixer amb el cap obert després de ser colpejats brutalment amb un objecte contundent. El que sospiten els Mossos d'Esquadra veient el resultat de tanta violència és que el detingut, Álex C., d'uns 60 anys, es va dutxar i canviar de roba després de cometre el triple crim per no sortir al carrer tacat de sang de dalt a baix, a plena llum del dia.

Els assassinats van produir-se el matí del 27 de gener. Agents de la policia científica han agafat mostres fins i tot dels conductes de l'aigua de la banyera per intentar localitzar un cabell, un pèl, qualsevol indici que fonamenti aquesta hipòtesi. Una altra de les opcions és que el detingut portés roba de recanvi o que es posés a sobre una granota o, fins i tot, un llençol. Els focus de la policia estaven posats sobre aquest home des del primer dia. Separat i amb una filla de 16 anys, igual que la seva exneboda, vivia amb la seva mare, ja gran. Álex C. no treballava. Des de fa uns anys cobra una pensió d'invalidesa per les seqüeles d'un tumor al cap, que el fan anar coix. Un dels principals indicis contra ell és que no té coartada per justificar on era el matí del triple crim.

Obsessionat amb l'exparella

Després de quatre setmanes d'intensos seguiments, els Mossos van detenir-lo divendres com a presumpte autor de la mort dels seus exsogres i de la seva exneboda. Passarà a disposició judicial probablement demà dilluns. La relació sentimental que mantenia amb la filla dels avis morts es va trencar pels volts de Sant Joan. Però a la bústia de casa seva, al carrer Mas Yebra, encara hi ha gravat el nom i cognom de Mònica C. Tot i haver-ho deixat, mantenien el contacte fins al punt que la dona, després de trobar els cossos dels seus pares i la seva neboda li va trucar quasi al mateix temps que als Mossos. Encara no hi ha un mòbil clar sobre el crim. Una de les hipòtesis és que matés tota la família per fer mal a l'exparella. En les últimes setmanes desviava l'atenció, havia començat a fer córrer que la dona podia estar al darrere del crim. Divendres, unes hores abans de la detenció, va escriure al Facebook paraules gruixudes contra la Mònica: "M'ha enfonsat la vida i m'ha trencat el cor certa egoista, manipuladora i mala persona".

stats