Crònica 12/04/2011

Els clients de Cunill creuen que els funciona

Cristian Segura
2 min
Els clients de Cunill creuen que els funciona

La comunitat científica ha rebut amb escepticisme el reportatge publicat a l'ARA del 10 d'abril sobre els possibles efectes antiinflamatoris i antienvelliment del component alimentari que estaria causant furor entre les classes benestants catalanes. Però el pare científic de l'elixir d'ou, el veterinari Joan Cunill, va assegurar ahir que dos metges de la Clínica Teknon i de la Dexeus es van presentar a primera hora del matí a la seva clínica veterinària per parlar del seu producte. "S'ha creat una gran expectativa. Avui ja n'hem produït prop de 800 unitats -la producció mensual habitual és de 20.000 dosis-.

El món acadèmic està a l'espera dels informes de conclusions de Nutren, l'empresa de la Universitat de Lleida que està treballant la descripció científica necessària perquè l'Excelsium sigui aprovat comercialment a la UE com a producte d'alimentació especial, sota el segell " novel food ". Mentrestant, la companyia que desenvolupa l'Excelsium, propietat de Cunill i la seva sòcia, l'empresària i relacions públiques Anna Garriga, rep el suport d'alguns metges i personalitats que han experimentat amb l'elixir d'ou. Helena Rakosnik, dona del president de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar ahir que fa quatre anys que s'ho pren: "M'aporta vitalitat i unes energies suplementàries que m'han demostrat que tenen un efecte en persones sanes que no és placebo". Marmen Tapia, dona del prestigiós cirurgià plàstic Antonio Tapia, també confessa consumir de tres a quatre dosis d'Excelsium al dia des de fa més de dos anys: "Em sento molt àgil; patia d'artrosi i ara s'ha aturat. Puc portar tacons i que no em faci mal l'esquena". Marmen Tapia explica que s'ho prenen altres metges de l'Institut Tapia de cirurgia plàstica i estètica, i que el seu marit ho havia consumit però que, per mandra, ho ha abandonat durant un temps.

Proves en medicina esportiva

Jordi Surós és metge especialitzat en traumatologia esportiva a Girona. Des de fa gairebé mig any experimenta amb l'Excelsium amb vint pacients que tenen greus lesions del sistema nerviós: "Al principi ho vaig acceptar amb molta cautela, perquè no anava acompanyat de cap informe de conclusions científiques. Ho vaig voler provar amb pacients amb patologies irreversibles, els quals vaig demanar abans si volien formar part de la prova. La conclusió és que l'Excelsium ha tingut un resultat clínic molt positiu".

Surós, que és director del centre de medicina esportiva Sportcat, sosté que ha detectat que l'Excelsium potencia els efectes en els tractaments de diatèrmia -un sistema que augmenta la temperatura en el moviment vascular i que promou l'absorció de la inflamació interna-. Surós afirma que els pacients -i els esportistes que cuida- demostren que tenen més energia, milloren la percepció i l'equilibri. Surós és cautelós i avisa que no seguirà gaire més temps amb les proves fins que l'elixir no rebi el suport legal total.

stats