Crònica 06/07/2011

"Es dirigeix la ràbia contra els caps de la SGAE per les seves injustícies"

Pioner Esteve Criado, l'Evans del carrer Major per als veïns de l'Hospitalet centre, té l'honor de regentar el primer establiment on la SGAE va intentar cobrar. Ara està content.

Albert Balanzà
2 min
"Es dirigeix la ràbia contra els caps de la SGAE Per les seves injustícies"

Vostè està pagant des de fa un any i mig la taxa de la SGAE i, per a més inri, va ser el primer a qui li va tocar fer-ho. Com ho porta?

Pago 23 euros cada trimestre des que el novembre del 2009 va venir un inspector i em va demanar si tenia un contracte per escoltar música. Va ser una inspecció totalment aleatòria però vaig decidir pagar perquè si no m'amenaçaven amb accions legals.

Creu que els últims moviments del govern espanyol per eliminar el cànon digital poden derivar en mesures per eliminar també aquesta taxa?

La ministra Sinde va dir que teníem raó a principis d'any, però ara mateix continuem pagant, i només paguem la meitat dels establiments.

Però ara tot està més remogut.

Sí, i esclar que aquest context del cas SGAE i del cas del cànon el govern l'hauria d'aprofitar per eliminar també la taxa dels establiments. Qui ve a la meva perruqueria a tallar-se els cabells no ve a escoltar música.

El satisfà d'alguna manera el procés contra els directius de la SGAE pel que li han fet a vostè?

La llei dirà si són culpables, que a priori sembla que sí. El més important és que la justícia actuï. També és veritat que hi havia ganes que passés alguna cosa d'aquestes perquè la gent personifica en els caps de la SGAE molta ràbia per les injustícies que han impulsat, amb la col·laboració del govern o sense.

El seu cas és petit en comparació amb tot el que està passant?

Sí, però de vegades em sento com el protagonista d'una petita història que deriva cap a la de David contra el Goliat.

La SGAE quedarà neta?

No crec que es faci net fins que el govern faci una reforma general.

stats