BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 12/04/2011

Penya gran, Penya petita

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa, a la imatge amb Àngel Muñoz presentant una targeta de fidelització, busca ingressos atípics.

BadalonaEl dia que el DKV Joventut va certificar la seva presència a la Copa del Rei, Pepu Hernández va trigar pocs segons a dir que seria gairebé impossible repetir els mateixos resultats a la segona volta i classificar l'equip per al play-off pel títol. En aquell moment l'entrenador encara no sabia que uns dies més tard es quedaria sense Carl English i Henk Norel. El que ningú esperava aleshores és que l'equip patís derrotes tan contundents com les dues últimes contra l'Unicaja (per 56 punts) i el Gran Canària 2014 (per 24).

La que més ha mal ha fet és la segona. El DKV Joventut va patir la derrota més gran de la història de la Lliga ACB a Màlaga i els aficionats esperaven una reacció, almenys d'actitud, en el següent partit. En canvi, molts seguidors van acabar xiulant Pepu Hernández a l'Olímpic de Badalona mentre veien com l'equip empetitia per moments, amb desavantatges de fins a 31 punts.

Tot i que la Penya encara té opcions matemàtiques d'acabar la temporada regular entre els vuit primers, retallar dues victòries en cinc jornades a rivals com l'Unicaja, el Gran Canària 2014, el Blancos de Rueda Valladolid o el Fuenlabrada no entra en les previsions de gaires aficionats, que es conformarien de veure com el DKV Joventut competeix fins al final i no abaixa els braços.

Aquesta mala imatge de l'equip a la pista arriba mentre el club busca ingressos atípics per millorar la situació econòmica, que no és senzilla. El DKV Joventut té un deute brut reconegut de 15 milions d'euros i es troba en situació de concurs de creditors. A més, no té patrocinador per a la temporada que ve, ja que DKV Assegurances canvia l'estratègia i focalitzarà els seus esforços en altres esports, més orientats al target femení i amb impacte en altres zones de l'Estat.

Jugadors amb ofertes

Serà molt difícil que la Penya pugui retenir els seus millors jugadors de cara a la pròxima temporada, ja que no els pot pagar les fitxes (enguany ha arribat a un acord per endarrerir els pagaments) i necessita augmentar els ingressos. El pressupost s'ha reduït de 9,7 milions d'euros a 6,4 i les ofertes han començat a arribar a Badalona.

En previsió que Ricky Rubio acabi marxant a la NBA, el Regal Barça, per exemple, ja s'ha interessat per la situació de Josep Franch. El base, de 20 anys, té una mitjana de 5,6 punts i 1,8 rebots en 17 minuts de joc.

stats