MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 17/10/2011

Stoner es corona a casa seva el dia que fa 26 anys

Nuria García
3 min
Stoner i márquez, protagonistes a Austràlia 01. Casey Stoner va rebre un bany de masses davant de la seva gent: triomf, títol i celebració del seu 26è aniversari. 02. Marc Márquez sortia 38è i va pujar al tercer esglaó del podi.

BARCELONACasey Stoner va tenir el final de festa somiat per a la temporada 2011. De fet, tot l'any ha estat per emmarcar per al pilot australià, que ha anat encadenant podis i triomfs amb una superioritat impressionant. I ahir, a casa seva i justament el dia del seu vint-i-sisè aniversari, va celebrar el seu segon títol mundial. Necessitava deu punts més que Lorenzo per tornar a ser campió del món de MotoGP -amb Ducati ja va aconseguir el seu primer títol el 2007- i sabia que el pilot balear no li posaria les coses fàcils tot i que la cursa fos davant de l'afició australiana. Però la sorpresa saltava a primera hora. En els últims instants del warm up , Lorenzo anava per terra i es lesionava el dit anular de la mà esquerra. Després de les primeres revisions ja s'anunciava que el pilot mallorquí no prendria la sortida a Phillip Island i que hauria de ser operat d'urgència, com així va ser. Sense Lorenzo a la graella, Stoner tenia sis opcions per ser campió del món davant de la seva gent. Podia acabar fins i tot sisè, però no es va conformar amb això. Va guanyar i va celebrar el seu aniversari de la millor manera possible, amb un dia rodó: 26 anys, triomf i Mundial; tot, aconseguit davant de la seva gent, a Phillip Island o, com en diuen els aficionats australians, Casey's Island.

Márquez, de 38è a 3r en 25 voltes

Però ahir Stoner no va ser l'únic protagonista a Phillip Island. Un menut pilot de Moto2 va deixar bocabadada bona part del pàdoc, amb una remuntada espectacular. Parlem, com no pot ser d'una altra manera, de Marc Márquez. El pilot de Cervera ja és un especialista en remuntades impossibles, i ahir a Austràlia va tornar-ho a demostrar. Després de la sanció que li van imposar divendres, sortia des de la cua de la graella. Quan les llums vermelles del semàfor de Phillip Island es van apagar, Márquez, en un obrir i tancar d'ulls, ja havia superat cinc pilots. Sortia 38è i ja rodava 33è. Però quan va passar per la línia de meta per primer cop ja era 16è. El de Cervera havia remuntat 22 posicions en una volta. Però la seva escalada no es va aturar aquí. Va anar guanyant pràcticament dues posicions per volta, fins que en la volta cinc es va trobar amb Pol Espargaró. Sobre la pista australiana tots dos van reviure rivalitats antigues i van barallar-se durant set voltes. I és que el petit dels Espargaró va donar a Márquez més guerra de la que s'esperava. I més, veient com Bradl era primer. Llavors, un cop superat Pol Espargaró, el de Cervera ja era quart.

Márquez també va tenir temps per avançar Claudio Corti i assegurar-se el podi. Després d'haver remuntat 35 posicions, quan va arribar al parc tancat, tot el pàdoc el va aplaudir. I és que una remuntada com la que va protagonitzar ahir el de Cervera no es veu cada dia.

La pluja, protagonista als 125 cc

La cursa dels 125 cc va començar amb retard a causa de la pluja, però també amb nervis, molts nervis. Mentre Zarco, des de la pole , intentava enganyar a tothom fent veure que posaria els pneumàtics de pluja, tot just darrere seu, Jorge Martínez Aspar deia al seu pilot Nico Terol que calcarien l'estratègia del francès. Zarco és el rival de Terol en la lluita pel Mundial i era a ell a qui Terol havia de controlar. Però el d'Alcoi no va fer una bona sortida, igual que Maverick Viñales, i van haver de remuntar. Terol va ser sisè i ara l'avantatge respecte de Zarco al capdavant del Mundial és de 25 punts, quan en queden 50 en joc. Maverick, per la seva banda, només va poder ser vuitè.

stats