BÀSQUET: NBA
Esports 30/04/2011

Els Wolves arriben a Barcelona per endur-se Ricky Rubio

àlex Gozalbo
2 min
Els Minnesota Timberwolves volen incorporar Ricky Rubio, base del Regal Barça, aquest estiu.

Des que l'any 2009 el va escollir al draft de la NBA, Minnesota Timberwolves no ha escatimat esforços per convèncer Ricky Rubio i garantir-se la seva participació. Els missatges arribats des de la franquícia han estat constants, tant dels seus executius com dels seus jugadors, especialment de Kevin Love.

Segons ha confirmat a l'ARA Mike Cristaldi, director de relacions públiques dels Wolves, David Khan, director d'operacions de la franquícia de Minneapolis, i Tony Ronzone, ajudant del mànager general, viatjaran a Barcelona la propera setmana. A més de presenciar en directe la final four , que se celebrarà al Palau Sant Jordi, la seva intenció és tancar l'arribada de Ricky Rubio (Regal Barça) a l'equip que entrena Kurt Rambis.

Khan i Ronzone volen completar la informació que Zarko Durisic, el seu coordinador a Europa, els ha anat enviant i segellar la seva incorporació per a aquest estiu. A Ricky Rubio, que ja té decidit marxar, li interessa signar el contracte abans del 31 de maig, ja que, tal com recorda la web Tu Basket, a partir d'aleshores el seu salari s'hauria d'ajustar al nou conveni i els seus ingressos baixarien.

La NBA estipula els salaris dels debutants ( rookies ) en els seves primeres temporades. A Ricky Rubio li corresponen 3,85 milions d'euros en els seus primers dos anys, que estan garantits. A més, la franquícia pot allargar la vinculació dos anys més a canvi de 4,86 d'euros.

El Regal Barça no veu del tot malament la marxa de Ricky Rubio als Wolves, ja que s'estalviaria un salari de fins a 1,6 milions d'euros, que és el que fa dos anys es va comprometre a pagar-li en la seva tercera temporada. A més, el club blaugrana cobraria una clàusula d'indemnització superior als 300.000 euros.

En cas de marxar, Ricky Rubio, que demà al vespre (19 hores) juga al Palau Blaugrana contra el Lagun Aro GBC, ha d'avisar amb antelació el Regal Barça, que ja està analitzant diferents opcions per reforçar la posició de base de cara a la propera temporada.

El nom de Ricky Rubio no és l'únic que David Khan i Tony Ronzone porten subratllat a la seva agenda, en què també apareixen jugadors com Nemanja Bjelica (Caja Laboral), Paulao Prestes (CB Granada) i, atenció, Henk Norel (DKV Joventut). Els Wolves tenen els drets de tots tres a la NBA.

Lakers-Mavs, semifinals

Els Lakers de Pau Gasol començaran la matinada de dilluns a dimarts a jugar les semifinals de la Conferència Oest, on s'hauran de veure les cares amb els Dallas Mavericks. El conjunt texà ha eliminat els Blazers de Rudy Fernández, que ha finalitzat la seva temporada. L'escorta està en procés de canviar de representant.

stats