BÀSQUET: DIMISSIÓ DE MESSINA
Esports 05/03/2011

Una excepció del conveni permetria al Madrid fitxar Pepu

àlex Gozalbo
2 min
Lele Molin, que avui dirigirà el Reial Madrid, Ettore Messina i Jota Cuspinera.

Cansat de treballar permanentment amb el vent mediàtic en contra i sense el suport del vestidor, Ettore Messina va presentar ahir la seva dimissió com a tècnic del Reial Madrid. Lele Molin, el seu ajudant, es farà càrrec de l'equip en el partit d'aquesta tarda (18 h, Teledeporte) contra el DKV Joventut. Serà la seva primera experiència com a primer entrenador d'un equip professional.

Messina oferirà aquest matí una roda de premsa per donar la seva versió dels fets, però les tres derrotes consecutives han estat el reflex a la pista del trencament existent al vestidor, on la majoria dels jugadors no li perdonen que apartés Jorge Garbajosa de la disciplina de l'equip.

Tal com va explicar el diari ARA, l'entrenador italià va rebre fa dies una atractiva oferta per fer-se càrrec la temporada vinent de la banqueta de l'Armani Jeans de Milà i el tècnic se la mira amb bons ulls.

El primer candidat per ocupar, de manera permanent, la seva banqueta al Reial Madrid és Pepu Hernández, entrenador del DKV Joventut. El vuitè punt de l'annex XIV del conveni signat entre l'ACB i l'Associació d'Entrenadors (AEEB) sembla obligar els entrenadors a deixar passar un mes per canviar de club, però hi ha una excepció: que totes dues entitats es posin d'acord.

Si el DKV Joventut, que actualment es troba en situació de concurs de creditors, arribés a un acord amb el Reial Madrid, Pepu Hernández podria fer-se càrrec de l'equip blanc demà mateix. De fet, la difícil situació econòmica que passa el club va portar l'entrenador i els jugadors a acceptar cobrar la meitat del seu sou i ajornar la resta fins que "es regularitzi" el dia a dia del club.

A l'Eurolliga, on el gran objectiu del club és posar l'equip a la final four , no hi ha cap problema i no hi ha cap normativa que dificulti el fitxatge de Pepu Hernández.

Juan Carlos Sánchez, director de la secció de bàsquet del Reial Madrid, i Alberto Herreros, director esportiu, creuen que Pepu Hernández és la persona adequada per redreçar la situació. Inicialment pensaven en el tècnic del DKV Joventut per a la pròxima campanya, però la renúncia d'Ettore Messina, a qui encara li faltava una temporada i mitja de contracte, pot precipitar-ho tot.

Primer partit sense Messina

Entremig d'aquesta situació, aquesta tarda es jugarà un partit de bàsquet a la Caja Mágica, on s'enfronten dos equips en crisi, ja que entre el Reial Madrid i el DKV Joventut han perdut cinc dels últims sis partits disputats a l'ACB.

En el partit de la primera volta jugat a Badalona el Reial Madrid es va imposar per 64-72 després d'aconseguir un 5-22 en el primer quart, que va ser decisiu. El DKV Joventut suma quatre visites consecutives a la pista del Reial Madrid sense aconseguir la victòria. En cap d'aquestes visites va tenir opcions de victòria.

stats