MERCAT DE FITXATGES
Esports 13/08/2011

El fitxatge no oficial de Cesc

Cesc Fàbregas aterrarà diumenge a Barcelona. El seu fitxatge ja està tancat, encara que falta l'oficialitat. Tothom esperava que arribés avui, però l'Arsenal no ha confirmat la decisió.

M. Molina / T. Padilla
3 min
El fitxatge no oficial de Cesc

Barcelona.Després d'uns últims dies d'intenses negociacions, el Barça i l'Arsenal van acordar ahir traspassar Cesc Fàbregas. Encara que falta el comunicat oficial del club anglès, tots els actors de l'obra ja en saben el desenllaç. A primera hora del matí, Gerard Piqué va escriure al seu Twitter que seria un gran dia. El central, amic del maresmenc des que van jugar plegats en les categories inferiors del Barça, ha estat cada dia en contacte amb Cesc, que el va informar que esperava bones notícies abans de l'entrenament que tenia programat el club del nord de Londres.

I les bones notícies van arribar. L'Arsenal va comunicar a Cesc que havia acordat el seu traspàs al Barça i que ja podia planificar els seus pròxims dies donant per fet que marxava, tot i que faltava acabar de tancar petits serrells de l'operació referents a les famoses condicions variables. Els sis milions d'euros que el Barça hauria de pagar a l'Arsenal només si es compleixen les condicions pactades entre els dos clubs, ja siguin títols guanyats o partits jugats durant les pròximes temporades.

Cesc va comunicar la decisió als seus familiars i amics, i es va dirigir a l'aeroport per agafar el primer vol cap a Barcelona. Camí de Heathrow, però, va rebre una trucada del Barça en què li demanaven que girés cua. Perquè en les tres hores que havia passat Cesc acomiadant-se dels seus companys a les instal·lacions de l'Arsenal, a Barcelona la notícia s'havia escampat com la pólvora. Víctor Valdés, en roda de premsa, ja havia dit que era qüestió d'hores, i diferents mitjans van confirmar que Cesc era camí de l'aeroport. Que el fitxatge era un fet, doncs, va passar a ser vox populi i Piqué i Puyol van donar la benvinguda al seu amic al Barça des de les xarxes socials. Fins i tot la pàgina web de l'Ajuntament d'Arenys va donar la benvinguda al jugador, nascut en aquesta població.

Tot plegat no va acabar d'agradar als dos clubs. A l'Arsenal no va agradar perquè encara no havien enviat el mail en què confirmaven l'oficialitat de l'operació. Segons va informar el periodista català resident al Regne Unit Guillem Balagué, la directiva de l'Arsenal, orgullosa, va decidir agafar-se amb calma la resolució final, ja que no els va agradar la filtració i van témer que pogués distreure l'equip, que debuta avui en lliga al camp del Newcastle. L'Arsenal fins i tot va publicar la llista oficial de dorsals al seu lloc web amb Cesc inclós.

Pep Guardiola i el cos tècnic tampoc van acabar de veure amb bons ulls l'expectació creada, un cop ja sabien que el fitxatge és un fet. Quan falten 48 hores per al primer partit oficial de la temporada contra el Madrid, Guardiola prefereix que l'equip es concentri en el rival, i va ser el cos tècnic el que va preferir que Cesc aterri diumenge perquè sigui presentat dilluns. Els dos clubs, que en cap moment han fet públic cap comunicat i que no ho faran fins que no s'acordi fins a l'últim detall, esperen el moment idoni per fer-ho públic, però el Barça ja treballa amb la idea de fer la presentació dilluns, per deixar espai al primer equip per preparar el partit de tornada de la Supercopa de dimecres.

Cesc, doncs, aterrarà diumenge per signar dilluns per cinc temporades. La directiva esperava només la confirmació escrita de l'Arsenal -la verbal ja la tenen- per tancar un fitxatge que ha costat molt. Costarà 34 milions, més els sis de variables que en el fons el Barça confia haver de pagar, ja que significaria guanyar títols. Un dels fitxatges més cars de la història del club, doncs, ja és una realitat. I de les que ha costat més.

stats