EL PRIMER DIA DE CESC FÀBREGAS COM A JUGADOR DEL BARÇA
Esports 16/08/2011

"És el repte més important de la meva vida"

Martí Molina
2 min
El dia més desitjat de cesc 1. Cesc es dirigeix a la sala de premsa. 2. La presentació al Camp Nou. 3. Amb Sandro Rosell. 4. Un aficionat amb la seva samarreta.

Cesc tenia prevista la roda de premsa just després de la seva presentació al Camp Nou, però el futbolista d'Arenys no va poder resistir la temptació i va demanar el micròfon quan era a la gespa de l'estadi. Vestit, per fi, amb la samarreta del Barça, es va adreçar als 35.000 seguidors que l'aclamaven per assegurar-los: "Sé que a molts us va decebre la meva sortida, però ara torno per afrontar un repte increïble, el més gran de la meva vida".

Ahir va ser un dia d'emocions per al jove futbolista. I en tenia motius. Després de dos anys de negociacions, de ball de xifres i especulacions, Cesc podia fer realitat el seu somni de tornar al club que el va formar com a futbolista. "Entenc que hi hagi gent que estigui decebuda pel fet que marxés. Només vull dir que ho donaré tot per aquest club, perquè he nascut aquí com a futbolista i no he deixat mai de seguir-lo", deia el jugador.

Ara comença una nova etapa en què haurà de lluitar per la titularitat. "Estava molt ben acostumat, perquè jugava tots els partits, fins i tot quan estava malalt. Ara tinc un repte, perquè sé que [Guardiola] és un entrenador molt just i només fa jugar els que s'ho mereixen", deia Cesc. En aquest sentit, el futbolista assegurava que ara té "molta més maduresa i capacitat per aguantar el que faci falta".

Fàbregas va marxar el 2003 cap a Londres, on va créixer i es va convertir en un dels millors migcampistes. Un Erasmus de 8 temporades en què s'havia convertit en capità i peça imprescindible de l'Arsenal de la mà d'Arsène Wenger: "És com un segon pare. No tinc paraules per agrair-li tot el que m'ha donat. Si sóc aquí és, en bona part, gràcies a ell. Aquí se'n té una mala imatge, però en realitat no és així. No volia que marxés per cap preu, però té molt de sentit comú i respecta les decisions dels seus jugadors".

El futbolista, que ahir a la tarda ja va completar el primer entrenament amb el grup, va superar l'examen mèdic amb nota i va assegurar que, físicament, estaria a punt per al partit de tornada de la Supercopa, contra el Madrid, tot i que, si juga o no, serà "decisió de l'entrenador". No seria pas el seu debut al Camp Nou, on ja va jugar la temporada passada amb l'Arsenal. Un enfrontament en què no va ser gaire ben rebut per part d'alguns aficionats, una situació a què ahir va voler restar importància. "Entenc els xiulets, jugava en un equip rival que volia eliminar el Barça de la Champions. Si jo hagués estat a la grada hauria fet el mateix".

Des del conjunt blaugrana, Andoni Zubizarreta -director del futbol professional del club- va explicar: "Amb Cesc fitxem un perfil diferent que aportarà més varietat al joc". I Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu, va assegurar que la part més fàcil de la negociació va ser "posar-se d'acord amb un jugador que tenia moltes ganes de tornar".

stats