Societat 30/08/2011

A Lady Gaga se li esvalota el galliner

Diumenge a la nit es van lliurar els premis MTV en una cerimònia al Teatre Nokia de Los Angeles. Tot i que Katy Perry en va sortir airosa amb tres estatuetes, no va ser ni de bon tros l'única estrella de la vetllada.

Josep Lambies
3 min
ALady Gaga se li esvalota el galliner

Barcelona.No és que la MTV hagi escatimat mai gaire en extravagància, però la nit dels Video Music Awards és més sonada que un carnaval brasiler, i la irreverència descarada pot fer pujar el termòmetre a les més altes temperatures. Ara fa un any, Lady Gaga s'hi presentava vestida de cap a peus amb un modelet fet de carn bovina que va fer història. Si bé és cert que en aquesta edició ningú ha arribat a pecar de tanta originalitat com la diva del Bad romance , el llistó no ha quedat mal equilibrat del tot. Diumenge a la nit, els més curiosos es fregaven les mans seguint la 28a gala d'entrega d'aquests premis que se celebrava al Teatre Nokia de Los Angeles. Per no estalviar a l'opinió pública ni una sola sortida de to, els organitzadors van decidir prescindir de qualsevol tipus de supervisió de l'acte, i tot i que és possible que tinguessin un parell de controladors camuflats entre el públic, van saber mantenir les aparences.

Com era d'esperar, la capsa de Pandora es va obrir de bat a bat. Katy Perry va ser oficialment reina de la nit. En realitat, la cantant de 26 anys ja venia coronada de casa amb un repertori de barrets que era tot un poema. Potser és per això que estava predisposada perquè la vetllada li anés a favor. Perry va endur-se tres estatuetes, entre les quals la de millor vídeo per Firework . Els altres dos trofeus eren premis compartits amb el raper Kanye West per E.T. Però les grans felicitacions de la nit MTV no van caure sobre el duet Perry-West. Uns minuts abans que comencés la cerimònia, Beyoncé va anunciar el seu embaràs a la premsa, així que els grans aplaudiments van ser per a la cantant texana i per al seu orgullós marit, Jay-Z.

El món de la MTV és així. Ningú pot dir que Katy Perry no dediqués totes les seves energies a ser el centre d'atenció. Sobretot quan va recollir el gran premi amb un vestit recobert de discos de vinil fets de lluentons. Però Beyoncé en va tenir prou amb un cop d'efecte per prendre-li tot el protagonisme. Si algú no s'havia assabentat que per la catifa vermella desfilaven dos futurs pares, després de la seva actuació, Beyoncé es va descordar la jaqueta de l'esmòquing violeta i es va fregar la panxa. Fins i tot a Lady Gaga li va caure la llagrimeta. I això que va fer la seva aparició vestida de Jo Calderone, el seu alter ego masculí. Tot s'ha de dir, era més discret que allò del bistec al cap.

"Ja vau néixer així!"

La britànica Adele va recollir tanta ferralla com Katy Perry, tot i que en categories menys celebrades: millor edició, millor direcció artística i millor fotografia, tots tres premis pel vídeo del tema Rolling in the deep . A Lady Gaga tampoc no li va anar malament. Va arreplegar dues estatuetes, una en la categoria de millor vídeo amb missatge i una en la de millor vídeo femení, tots dos per Born this way . I, com que ja va arribar amb roba d'home i un pronunciat tupè en la línia Danny Zuko, es va permetre fer un discurs reivindicatiu: "Gais, heterosexuals, bisexuals, lesbianes, transsexuals... ja vau néixer així!"

Beyoncé també es va enfilar a l'escenari per recollir el premi a la millor coreografia per Run the world . I el teenager que més ha estat en voga en els últims temps, Justin Bieber, va fer parella amb Lady Gaga amb el premi al millor vídeo masculí per U smile . El canadenc de 17 anys va donar les gràcies al Totpoderós i a Jesucrist per haver-lo beneït amb els seus dons musicals. L'altre gran nom de la nit va ser Britney Spears, que va rebre el guardó honorífic.

L'homenatge a Amy

Ja s'intuïa que el Nokia faria un sentit homenatge a la cantant de soul Amy Winehouse. El seu amic Russell Brand -marit de la guanyadora Katy Perry, perquè el món de la MTV també és un mocador- va presentar el tribut. "Era un geni", sentenciava Brand. Tony Bennett no va trigar a prendre-li el relleu mostrant el tema que ell i Winehouse havien fet a duo poc abans que l'actriu morís, el 23 de juliol. La cosa va acabar amb una actuació de Bruno Mars, que va versionar Valerie , un dels grans hits de la cantant britànica.

stats