23/07/2011

El creador de 'Breaking Bad' liquidarà la sèrie l'any que ve

2 min
Breaking Bad està situada a Albuquerque i rodalia, a l'estat de Nou Mèxic, i juga amb l'aridesa del paisatge.

Barcelona.Quan a Walter White li van diagnosticar un càncer incurable, els metges no li donaven més de dos anys de vida. Però White té la sort de ser un personatge televisiu, de manera que el pas del temps està afectat per la relativitat catòdica, i aquesta setmana tornava a posar en marxa la sèrie Breaking Bad per quart any consecutiu.

Però els miracles televisius no es poden estirar fins a l'infinit: el seu creador, Vince Gilligan, revelava dissabte passat en una entrevista a The New York Times que la cinquena temporada serà l'última del xou. "No puc imaginar que el personatge no mori, tot i que potser no ho farà pel càncer", explicava Gilligan, que recordava la seva etapa com a guionista d' Expedient X com a exemple a no seguir, ja que aquesta sèrie va viure un declivi lent: "És millor deixar la festa massa d'hora, que massa tard".

En les dues temporades que queden, l'acció es torna més fosca (i el punt de partida, un químic moribund que es converteix en narcotraficant per assegurar el futur econòmic de la seva família, ja ho era bastant, de fosc) fins al punt que Gilligan ha confessat la intenció de fer que l'espectador perdi l'empatia en algun moment o altre amb el personatge principal.

En tot cas, la decisió de liquidar la sèrie no deu haver estat fàcil, tenint en compte que Breaking Bad s'ha escapat de la tendència més típica (una pèrdua de seguidors cada any, a mesura que es perd l'efecte novetat i les trames s'estanquen). Amb 2,6 milions d'espectadors als Estats Units, el capítol d'estrena de la quarta temporada va ser el més vist de tots i va millorar en un 32% les xifres del primer capítol de la temporada anterior, unes xifres gens menyspreable per a una sèrie que s'emet a la restringida cadena per cable AMC.

A Catalunya, els nous capítols es podran veure al canal Paramount Comedy -dins de les plataformes de pagament- a partir del 10 d'octubre. El 3XL també emet la sèrie, tot i que va més enrere.

stats