ADÉU TELEVISIU
Mèdia 30/06/2011

Andreu Buenafuente s'acomiada del 'late night' de La Sexta

Després de tres anys a Antena 3 i tres més a La Sexta, avui s'acomiada definitivament Buenafuente . El presentador tanca una llarga etapa, però ja pensa en un nou espai per a la temporada vinent.

Albert Castellví Roca
2 min
Andreu Buenafuente presentarà avui l'últim programa abans d'agafar-se uns mesos de descans. Ja té en ment, però, un nou espai.

Barcelona.Fa més de quinze anys que va començar a presentar Sense títol . Des de llavors, Andreu Buenafuente ha anat enllaçant espais televisius d'humor, de continguts i estructures similars, gairebé sense solució de continuïtat. Fins al 2004 es va mantenir lligat a TV3, amb diverses edicions de Sense títol i, posteriorment, amb La cosa nostra i Una altra cosa . L'any següent va fer el salt a l'Estat amb Buenafuente , que durant tres temporades es va emetre a Antena 3 i que el 2007 va aterrar a La Sexta. I ara ha dit prou.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta nit, en l'horari habitual de quarts d'una de la matinada, s'emetrà l'últim Buenafuente de la temporada, que, tal com va anunciar fa unes setmanes l'humorista de Reus, serà l'últim de tots. Buenafuente ha explicat que té ganes d'agafar-se un període de descans, i en una entrevista a Catalunya Ràdio va assegurar que encara no sap què farà exactament. En qualsevol cas, sembla clar que no té intenció de tornar amb un nou programa al setembre, tot i que tant ell com La Sexta han avançat que ja està treballant en un nou projecte que hauria de veure la llum a la mateixa cadena de cara a la temporada vinent.

Garantia d'èxit

Des del primer dia, Andreu Buenafuente ha estat garantia de bons resultats. Va marxar de TV3 amb una quota de pantalla que arribava al 31,5%, i en els seus primers mesos a Antena 3 va aconseguir un share mitjà del 24,8% i va fer trontollar l'imbatible Crónicas marcianas , que es va acomiadar de Telecinco a finals de la temporada 2004-2005 (la primera de Buenafuente a Antena 3) encara líder però havent patit un clar descens d'audiència

A La Sexta ha obtingut dades molt més modestes -la més elevada, la temporada passada, fregant el 8%-, però sempre per sobre de la mitjana de la cadena. Ell mateix ha lamentat, en més d'una ocasió, que l'actual horari d'emissió perjudica els resultats, que podrien ser molt més elevats en prime time . És previsible, doncs, que el seu retorn, arribi quan arribi, sigui en una franja horària més favorable.

stats