ENTREVISTA
Mèdia 18/12/2011

Xavi Coral i Espartac Peran: "Presentar 'La Marató' és un luxe"

Responsabilitat "Serem la cara visible d'un gran muntatge a la tele i una mobilització brutal a Catalunya" Marcador "No ens obsessiona" Experiència "Serà un punt d'inflexió. És el programa de televisió total, no hi ha res comparable"

Albert Castellví Roca
3 min
Espartac Peran (esquerra) i Xavi Coral presenten avui la vintena edició de La Marató.

Presenten un programa junts, però es passen la setmana separats. Avui, però, Xavi Coral i Espartac Peran compartiran durant més de 15 hores el plató 1 de TV3, des del qual conduiran la vintena edició de La Marató .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Què vau pensar quan us van proposar presentar La Marató ?

Xavi Coral: Al principi és un ensurt, perquè et cau a sobre una responsabilitat extraordinària: serem la cara visible d'un gran muntatge dins la tele i d'una mobilització brutal a tot Catalunya. Però alhora, esclar, tens una il·lusió molt gran per poder contribuir d'una manera tan privilegiada a fer que aquest projecte tingui èxit.

Espartac Peran: Crec que aquest sentit de la responsabilitat se suavitza molt perquè sabem de què va La Marató : hi hem estat involucrats d'una manera o altra durant aquests vint anys. Som conscients del que significa aquest programa: és el dia de la solidaritat en aquest país.

Des de quan hi heu estat vinculats?

EP: Jo era un nen a qui li agradava TV3 i que amb pocs anys va sentir que podia ser voluntari agafant telèfons i s'hi va apuntar, i que un altre dia va començar a treballar a TV3. Això ha anat fent cadena i aquell nen ha arribat a poder-la presentar, que és un luxe.

XC: El primer any de becari ja hi vaig col·laborar. Després hi vaig anar fent alguna cosa, vaig començar a presentar-ne alguna part... Ha sigut un crescendo fins arribar al punt àlgid de presentar-la.

Heu rebut consells d'altres presentadors per aguantar tantes hores?

XC: Et diuen que no t'adones que van passant les hores i que, igual que a les maratons, s'han d'anar buscant petites fites -"ara fins al fanal, després fins a la cantonada"-. Ens hem d'anar posant petits reptes. Si toca una entrevista, el repte és l'entrevista, i no pensar en les 15 hores que queden, perquè llavors perds el món de vista. Això sí, segur que viurem moltes emocions, i la nostra missió serà transmetre-les a la gent perquè les visquin com nosaltres.

EP: El consell és: "Aneu minut a minut, caminant a poc a poc i veureu que tot passa molt ràpid. Disfruteu-ho des del primer segon i al final emocioneu-vos, que és el que toca".

Penseu que serà un moment que us marcarà professionalment?

XC: Serà un punt d'inflexió: poques vegades pots fer un programa de 15 hores amb tants registres. És el programa televisiu total, perquè haurem de fer informació, pedagogia, espectacle, entreteniment... No hi ha cap programa que s'hi pugui comparar.

EP: Val més que ens ho preguntis dilluns. Són 20 anys de La Marató , 15 hores en directe... I si a sobre hem d'imaginar-nos que serà un dels projectes més grans de la nostra vida, ja són massa nervis!

Us preocupa el marcador?

EP: No hi pensem gaire, perquè no s'hi ha pensat mai. És evident que la sorpresa final d'aconseguir molts milions fa feliç perquè es podran tirar endavant molts projectes, però el més important és que dilluns la gent pugui parlar de coses científiques que se li han explicat de manera didàctica.

XC: No ens obsessiona. Intentarem fer-ho tan bé com puguem perquè el marcador sigui el màxim d'alt possible.

A Divendres sempre esteu separats. Avui serà igual?

XC: No. Compartirem plató tot el dia, que també ens ve molt de gust perquè som molt amics i durant la setmana gairebé no ens veiem mai. És un al·licient més de La Marató .

EP: I un dels avantatges de ser dos és que ens permetrà repartir-nos la feina per anar-ho paint.

stats