NOU PROJECTE
Mèdia 10/10/2011

Cuatro vol recuperar 'El diario' amb Paula Vázquez al capdavant

Un dels programes més emblemàtics d'Antena 3 durant les últimes temporades podria fer el salt a Cuatro. Paula Vázquez ha rodat un pilot d' El diario , que es va acomiadar a l'agost pel descens d'audiència.

Albert Castellví Roca
2 min
Paula Vázquez prepara el seu retorn a Cuatro com a presentadora d' El diario . La setmana passada en va gravar un programa pilot.

Barcelona.Ainhoa Arbizu va acomiadar l'última edició estiuenca d' El diario el 19 d'agost, assegurant que el programa s'agafava "un descanset molt breu", i que Sandra Daviú ens esperava "al cap de molt poquet" amb "noves històries". Però la realitat només li ha donat la raó a mitges. Si no hi ha novetats, El diario tornarà, sí, però no ho farà a Antena 3 sinó a Cuatro, i no el presentarà Sandra Daviú -que se n'havia fet càrrec des del 2008- sinó, gairebé segur, Paula Vázquez.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La presentadora gallega va presentar la setmana passada un pilot del nou espai, que seguirà produït per Boomerang i comptarà amb bona part de l'equip que hi havia treballat durant les últimes temporades a Antena 3. De fet, va ser una de les redactores del programa, Cristina López, qui va revelar via Twitter que s'havia enregistrat el pilot, i Vázquez ho va confirmar a la mateixa xarxa social, tot i que afegint-hi un punt de prudència: "Gràcies pels bons pensaments, però aclareixo que un programa pilot és un programa perquè el vegin els caps i decideixin després si el volen o no", va piular, i a continuació va afegir que ara per ara no hi ha "res en ferm".

Descens d'audiència

El diario havia celebrat el desè aniversari el 9 de juliol. Durant aquest temps s'havia mantingut sempre en antena, de dilluns a divendres, fins i tot durant l'estiu. Amb Patricia Gaztañaga al capdavant, les primeres temporades del programa havien obtingut xifres d'audiència extraordinàries, amb mitjanes superiors al 25% de quota al cap de l'any i puntes que s'havien disparat fins al 36%.

Últimament, però, l'espai s'havia desinflat, i l'última temporada es va acomiadar amb un share mitjà de l'11,5%. Els bons resultats del seu substitut, el concurs ¡Ahora caigo! , que ha fet remuntar les xifres fins al 15%, van ser l'estocada definitiva que va provocar que el que havia de ser un adéu temporal es convertís, a mitjans de setembre, en el desmantellament definitiu de la redacció.

Malgrat aquest descens d'audiència, però, Cuatro vol provar sort i intentar arrossegar els 1.100.000 espectadors que continuaven fidels a l'espai cada tarda. Així, a més, la cadena cobriria una franja, de 17.00 h a 19.00 h, que ha quedat òrfena de continguts -l'omplen reemissions de NCIS - després que les dues últimes apostes - Tienes un minuto i Qué quieres que te diga - no funcionessin. La solució podria ser El diario , que d'aquesta manera faria el mateix camí que van seguir a l'estiu El hormiguero i Florentino Fernández, però en sentit contrari.

stats