PROGRAMA SOLIDARI
Mèdia 15/12/2011

'La Marató' sortirà més al carrer en la vintena edició

La Maratóde TV3 celebra diumenge la vintena edició, que abans de començar ja ha batut un rècord. Fins ara, mai s'havia arribat a les més de 1.600 activitats populars que tindran lloc a tot Catalunya.

Albert Castellví Roca
2 min
Espartac Peran (esquerra) i Xavi Coral presentaran La Marató d'aquest diumenge, dedicada a la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits.

BARCELONA.Ja fa temps que La Maratóde TV3 transcendeix el programa de televisió per convertir-se en un fenomen de país. La prova és que el nombre d'activitats que s'organitzen arreu de Catalunya al voltant de la iniciativa de TV3 no para de créixer, i aquest any superarà de llarg el rècord del 2010, quan va rondar les 1.300. Segons el director del programa, Xavi Abad, ahir n'hi havia 1.620 de confirmades, i tot fa pensar que la xifra encara s'engreixarà abans de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per això, La Marató de diumenge sortirà més que mai al carrer. Cinc equips diferents voltaran per Catalunya durant tot el dia per fer una trentena de connexions que mostraran algunes d'aquestes activitats. "Tenim un sentiment de culpa per no poder ensenyar tot el país mobilitzat, però no tenim mitjans per abastar-ho tot", confessava ahir la directora de TV3, Mònica Terribas.

Aquesta activitat exterior tindrà dos moments culminants. El primer, a les 14.00, serà l'enlairament simultani de centenars de coloms de paper en quatre ciutats diferents -en el que TV3 vol que sigui una mostra d'agraïment a la mobilització ciutadana-, i l'altre a les 19.00, quan es llançaran al cel multitud de fanalets en reconeixement de la tasca dels voluntaris que recullen els donatius telefònics.

Actuacions en directe

Però als platós de TV3 també hi haurà molta activitat. Sílvia Pérez Cruz, Teràpia de Shock, els Catarres, Andrea Motis i Manolo García seran alguns dels músics que hi actuaran, a més de Sergio Dalma, que cantarà Em dónes força amb l'escolania de Montserrat. A més, els actors dels musicals Els miserables, Cop de Rock i Forever King of Pop posaran un fi de festa ben lluït al programa, i els protagonistes de La Riera i de Pop ràpid oferiran una actuació basada en diversos musicals. Fins i tot els presentadors, Xavi Coral i Espartac Peran, prometen que cantaran en algun moment del dia.

A més d'ells dos, els titelles Marc i Lia contribuiran a la conducció del programa, com ja van fer l'any passat, per oferir-ne una visió alternativa. Els actors de Polseres vermelles, les presentadores d'Els matins i alguns personatges del Polònia i el Crackòvia també passaran per La Marató, que tindrà la col·laboració d'una vintena de programes de TV3. A més, els espais de Catalunya Ràdio El suplement i Tot gira faran un seguiment de tot el que passi tant dins com fora dels estudis de TV3.

El marcador, secundari

Tot plegat amb l'objectiu de recaptar diners per a la recerca en matèria de regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits, el tema que centrarà l'edició d'aquest 2011 del programa solidari de TV3. Tot i així, Mònica Terribas va deixar clar ahir durant la presentació de La Marató que la xifra final del marcador no és el més important: "No pensem en els rècords. No passa res si un any no se supera", va destacar, i va recordar que "aquest és un any molt especial" per la situació econòmica que viu el país i que pot dificultar apropar-se al màxim de 8.735.103 euros recollits el 2010. En la seva opinió, el veritable valor de La Marató no és una xifra, sinó que sigui capaç de sensibilitzar la societat catalana sobre una malaltia.

stats