RENOVACIÓ A UTECA
Mèdia 16/05/2011

Les televisions privades no consensuen president

à.g.m.
1 min
A José Miguel Contreras l'ha vetat Telecinco.

Barcelona.Les televisions privades estan òrfenes de president des del mes de març, quan Alejandro Echevarría va presentar la dimissió de la presidència d'Uteca, la patronal que les agrupa, després d'haver prorrogat el seu mandat uns mesos. Des d'aleshores, s'han succeït diverses reunions sense que els integrants hagin pogut consensuar un nom.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La presidència d'Uteca és rotatòria, de manera només tres noms poden ser el nou president, perquè encara no han ocupat el càrrec: José Miguel Contreras (La Sexta), Antonio Fernández-Galiano (Veo7) i José Manuel Vargas (NetTV). En teoria, José Miguel Contreras és qui té més acceptació entre la resta de socis, però Mediaset, propietària de Telecinco, n'està impedint el nomenament. Això va provocar que l'última reunió de l'entitat, celebrada divendres, s'acabés un altre cop sense acord i amb la promesa de tornar-se a reunir "en els pròxims dies".

El candidat de Mediaset és Antonio Fernández-Galiano, però el seu nomenament és més complicat, ja que actualment és també president de l'Associació d'Editors de Diaris (AEDE).

A més, es dóna la circumstància que ni tan sols Veo7 -la televisió de Fernández-Galiano- fa costat a Mediaset en el seu veto, ja que, segons ha transcendit, aquesta cadena estaria disposada a donar suport a José Miguel Contreras.

stats