Societat 05/03/2013

Barcelona rep un premi a la millor pràctica per la simplificació de tràmits

El premi, atorgat per la Generalitat, reconeix el projecte per simplificar el tràmit de subvencions per a entitats sense ànim de lucre.

1 min

La Generalitat de Catalunya ha premiat el projecte de simplificació del tràmit de subvencions per a entitats que duen a terme activitats i serveis sense ànim de lucre a Barcelona. El projecte ha permès dissenyar i implementar una eina informàtica que integra, agilitza i simplifica tots els processos i documentació del procediment d'atorgament de subvencions.

Es tracta d'una convocatòria de prop de 12 milions d'euros, en què unes 5.000 associacions de la ciutat hi presenten els seus projectes. Per impulsar aquesta convocatòria cal coordinar la feina de comprovació documental, valoració tècnica, emissió d'informes i recollida i valoració de justificacions per part de 16 òrgans gestors municipals diferents, que apleguen la feina de 200 treballadors municipals.

Estalvi de 2,5 milions d'euros

El disseny i la implementació d'aquesta eina va suposar una col·laboració molt estreta de persones de perfils professionals molt diferents (administratius, juristes, informàtics, tècnics...) per fer més eficient tot el procés, però alhora garantint-ne la transparència, ajustant-se a la legalitat aplicable.

Tot plegat va suposar un estalvi d'uns 2,5 milions d'euros i, a més, va facilitar els tràmits a les associacions i va reduir el temps entre la demanda de les entitats i el cobrament efectiu de les subvencions.

stats