Societat 07/03/2013

Barcelona vol preservar la muntanya de Montjuïc

La incorporació del barri de la Satalia i la ubicació del Parc d’Acollida d’Animals de Companyia fora de Montjuïc són algunes de les principals propostes

1 min

El govern municipal ha iniciat els treballs per tal de modificar el Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit de la muntanya de Montjuïc per ajustar la situació urbanística vigent als usos actuals que té aquest gran parc urbà barceloní de 300 hectàrees. L’objectiu d’aquesta modificació és preservar la muntanya de Montjuïc com el gran pulmó verd de la ciutat, vetllar pels usos dels diferents equipaments que hi ha ara a la muntanya i els espais públics, amb criteris de sostenibilitat, qualitat de vida per als veïns i un ús ciutadà encarat a l’oci, l’esport i la cultura.

La proposta actual, que neix amb la voluntat d’assolir el màxim consens, introdueix i recull canvis rellevants com són la incorporació i desafectació del barri de la Satalia i la supressió del Parc d’Acollida d’Animals de Companyia a la muntanya. També es preveu un augment dels sòls destinats a espais lliures i s’han clarificat els usos del parc i dels seus equipaments. El pla proposa la gestió global del parc sota la tutela d’un òrgan rector, que serà el Consell Municipal de la Muntanya de Montjuïc. Entre els objectius que persegueix el pla hi ha la garantia de la conservació de les diverses àrees d'interès natural, el foment del transport públic com a mitjà per arribar a Montjuïc i desplaçar-s’hi i la potenciació del contacte amb els barris propers.

stats