Societat 19/05/2015

NauART, l'espai on les sinergies es converteixen en experiències artístiques

Una antiga nau industrial al Poblenou s’ha convertit en residència d’artistes i galeria d'art

Ara
2 min

BarcelonaEn Joan Parramon és un pintor que en els últims anys s’ha interessat per la pintura abstracta. Ara està treballant en una exposició col·lectiva en la qual 10 artistes il·lustraran 10 teles que conformaran un puzle de grans dimensions.

Des de fa dos anys ha instal·lat el seu taller a NauART, un viver on hi conviuen 30 artistes i on les sinergies es converteixen en experiències artístiques.

“El que em sembla interessant és que aquí cada dia passen coses. Hi ha molts artistes i sempre hi ha algú disposat a muntar una exposició”, explica Parramon.

A NauART hi conviuen artistes consolidats i amateurs, estrangers i autòctons. Natàlia Giné, per exemple, és una jove artista conceptual que es dedica a fer escultures i instal·lacions. “M’agrada reordenar la realitat, la rellegeixo i la reorganitzo”, explica.

Cada un d’ells disposa d’un cubicle amb una gran taula de treball i la idea és que hi hagi mobilitat però en cap cas es fixen terminis per canviar els ocupants dels tallers.

Un espai d’assessoria artística

Però NauART és molt més que un espai de cocreació. Va néixer fa tres anys amb la idea de ser un centre que s’ocupés de les necessitats dels artistes, una espècie d’assessoria per fixar, per exemple, quin és el preu lògic de venda d’una obra.

Lola Ruiz de Alda, després de 10 anys treballant a les principals galeries de la ciutat, s’ha embrancat en aquest projecte i ara n’és la gerent. “Els oferim serveis basats en l’assessorament i la promoció. Els artistes estan una mica perduts entre intentar contactar amb les galeries, solucionar temes tècnics de material o fiscals i econòmics. Estem intentant donar resposta a totes aquestes mancances en un únic espai”, explica.

I a banda d’artistes plàstics, aquí es reuneixen també creadors que fan servir la informàtica com a llenguatge artístic. El BcnProgLab és un grup polifacètic en què cadascú té una professió diferent i es dediquen a la programació creativa. “Utilitzem el llenguatge de la programació informàtica per fer art. És la nostra nova pintura”, comenta Àlex Dupuis, un dels integrants del grup.

Una de les últimes creacions de BcnProgLab és una instal·lació anomenada Fènix. Mitjançant un sensor de moviment, quan l’espectador s’acosta a l’obra es recrea el vol d’aquesta au mítica.

stats