Societat 18/03/2013

Obre el nou centre cívic de Can Verdaguer

El nou equipament és ubicat a la masia de Can Verdaguer, al barri de Porta (districte de Nou Barris)

2 min

Ja ha obert les portes el nou centre cívic de Can Verdaguer, ubicat a la masia de Can Verdaguer, en un solar delimitat pels carrers de Piferrer, Pintor Alsamora, de l’Estudiant i de Casas i Amigó (barri de Porta, districte de Nou Barris). Aquest nou equipament compta amb una superfície construïda de prop de 1.200 m2, distribuïts en dues plantes i les golfes. Hi ha una sala d’actes amb un aforament per a 80 persones, apta per a actuacions de petit format com poden ser concerts, actuacions de dansa, teatre, conferències..., dues aules per a tallers de salut, esport, manualitats i artesania amb capacitat per a 12 persones cadascuna, una aula d’estudi per a 20 persones, una cuina per a tallers amb capacitat per a 11 persones, una sala per a activitats d’expressió corporal per a 20 persones, dues sales polivalents amb connexió a internet per a reunions, una aula multimèdia amb 10 ordinadors i dos espais polivalents per a exposicions o trobades.

Entre els dies 20 i 21 de març, a partir de les 10 hores, hi haurà portes obertes al centre cívic. A més, durant aquests dies, els ciutadans que ho desitgin podran participar en un tast de tallers gratuïts de salut, dansa o artesania, als quals caldrà inscriure’s prèviament. Per exemple, hi haurà tallers de tai-txi, remeis naturals, pintura a l’oli, mobles de cartró, Bollywood, salsa...

Una masia amb molta història

Les primeres referències documentals de Can Verdaguer són de l’any 1351 i parlen de la cessió d’unes terres de l’abadessa de Sant Pere de les Puelles a favor de Berenguer Verdaguer. L’antic casalot data del segle XVI i sembla que després de la guerra de Successió, el 1714, durant l’expansió de la pagesia, es va reconstruir amb l’estructura de planta basilical que avui dia conserva en part. Entre els anys 1858 i 1931 es van realitzar les reformes que han configurat l’estructura de l’actual edifici.

Com a elements més característics de la masia cal destacar el rellotge de sol, el portal d’arc de mig punt adovellat i el jardí posterior, on es troba la palmera més alta de Barcelona. Can Verdaguer va conservar l’activitat agrícola fins a finals del segle XX, quan es van urbanitzar els carrers adjacents. L’any 2006 l’Ajuntament de Barcelona va adquirir la masia, que ara l’obre per a l’ús dels veïns del barri.

Les obres d’adequació de l’equipament van començar el maig de l’any 2010 i han tingut un cost d’uns 2,5 milions d’euros, incloent-hi la urbanització de l’entorn de l’equipament.

stats