Societat 27/06/2014

El comerç, la joia més preuada de Gràcia

Hi brollen amb força botigues de productes artesanals i amb un toc bohemi

Ara
3 min

BarcelonaEl districte disposa d'un teixit comercial imaginatiu i inspirador, carismàtic i amb un toc bohemi. Una bona mostra de l'esperit creatiu que s'hi respira.

Als seus carrers brollen amb força establiments de productes artesanals, negocis amb molt d'amor pel passat i propostes innovadores, tant en el contingut com en la forma.

El districte de Gràcia, antiga vila independent i una de les zones més dinàmiques de la ciutat, té en el seu comerç un dels grans actius.

Potser per la seva quotidianitat aquest fet passa desapercebut, però les botigues de Gràcia són un tresor que els vianants poden anar descobrint mentre passegen.

Els comerços que hi trobaran són imaginatius i inspiradors, carismàtics i amb un toc bohemi. Rere cada porta, un estil diferent, però molt de caràcter.

Aquest és l'ambient que es respira a Onda Soleil, un establiment que busca donar cabuda a les creacions de persones amb molta passió per allò que poden fer amb les mans. La majoria dels artesans que hi exposen són graciencs, en una mostra que, al barri, hi brolla l'esperit creatiu.

D'això n'està convençuda Paola Bianchi, una de les propietàries, que explica que "l'espai va néixer en el moment que també va néixer el nostre fill, amb l'objectiu de donar suport als artistes de Barcelona, però especialment els de Gràcia, on hi ha molt de talent".

D'origen italià, la Paola ja fa tres anys que viu a Barcelona i l'ambient del barri i la bona disposició dels veïns és el que més valora. "Hi ha una atmosfera, un sentiment, que, potser pel fet d'haver format part d'un poble, els fa voler unir-se per crear alguna cosa que pugui perdurar", assegura.

Passat i futur, units en harmonia

També al carrer de Verdi, un dels més característics i dinàmics de la vila de Gràcia, hi ha la botiga de mobles vintage de Mònica Forn, Alzira.

El passat ha estat la gran font d'inspiració per a ella, que, gràcies a la tranquil·litat de què gaudeix en un pati interior, restaura els objectes que després ven a la botiga. Ja fa nou anys que va establir el negoci a Gràcia i, des de llavors, en segueix enamorada.

"Un cop em vaig instal·lar, em va encantar, per la mescla de gent que hi viu i pels estrangers que hi han arrelat, a qui els agrada molt el tipus de mobles que ofereixo", explica la Mònica.

I és que a Gràcia la tradició ha topat amb la modernitat, com al Mercat de l'Abaceria, on una de les clàssiques parades a l'aire lliure s'ha convertit en una galeria d'art.

Xènia Bagué i Raquel Villa són les emprenedores que hi ha darrere aquesta iniciativa que busca obrir nous espais per a la cultura. "La Parada neix amb la idea de treure l'art i la cultura al carrer, per això ens ubiquem en un mercat i en una parada exterior, perquè intentem que la gent no hagi d'obrir cap porta per accedir-hi, sinó que s'ho trobi", argumenta la Xènia.

Amb la curiositat com a principal reclam, són molts els que visiten La Parada i hi descobreixen llibres amb encant i fotografies que cal mirar amb deteniment. Les dues són veïnes del barri i no van dubtar a l'hora de decidir una ubicació: "És un barri on hi ha certa sensibilitat per aquest tipus d'oferta."

De fet, el districte s'ha convertit en la Vila dels Llibres, amb una quarantena de llibreries especialitzades, petites i amb un fons no gaire extens, però de gran riquesa.

stats