Societat 26/03/2015

Les millors promeses de la cuina entren en competició

Vuit cuiners han disputat a Barcelona una de les semifinals del concurs 'Cocinero del Año'

Ara
2 min

BarcelonaLes cuines de l’escola d’hosteleria CETT han estat aquest dimecres a ple rendiment, amb vuit cuiners disposats a donar el millor de si mateixos per progressar en el concurs Cocinero del Año, el que té més prestigi de l’Estat.

Provenen d’Aragó, de les Balears, la Comunitat Valenciana i Catalunya i tenen un nivell altíssim; tots ells treballen en grans restaurants i han rebut una formació excepcional. Tal com explica un dels concursants, Marc Mallasén, del restaurant Hotel Condes de Barcelona, “hi ha una gran qualitat de cuiners, amb gent que està treballant per Quique Dacosta, pels germans Torres del Dos Cielos o que tenen el seu propi restaurant”.

Amb l’assistència d’un ajudant i dels estudiants de l’escola, cuiden fins al detall més petit per elaborar un menú que fa mesos que planegen, i la pressió és immensa.

Només dos d’ells superaran aquesta semifinal i optaran a la final, que se celebrarà al Saló Alimentaria de l’any que ve. El premi està dotat amb 6.000 euros, però el més rellevant és el salt endavant que suposa en el terreny professional.

Un dels membres del jurat és Víctor Rodrigo, finalista del programa televisiu Topchef, copropietari del restaurant Samsa, a València, i guanyador de la quarta edició de Cocinero del Año. “Quan recordo el moment encara se’m posa la pell de gallina perquè és un gran canvi, et fa ser conegut en l’àmbit nacional”, assegura el cuiner.

El jurat està format per professionals de gran prestigi, molts d’ells amb estrelles Michelin, que fotografien, analitzen i degusten amb paciència i concentració cadascun dels elements. Segons assegura Susi Díaz, propietària de La Finca, a Elche, “no es fàcil analitzar i decidir-te, perquè darrere de cada plat hi ha una idea, una filosofia, una forma de pensar i el caràcter del cuiner, i la veritat és que ens hem de posar en el seu paper”.

stats