Camp de Tarragona 29/06/2016

Arrenca el concurs de focs artificials de Tarragona

Comença avui i s’allargarà fins diumenge, amb la participació de quatre pirotècnies diferents

2 min
Arrenca el concurs de focs artificials de Tarragona

Aquest any el Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona arriba a la 26a edició. Comptarà amb la participació d’una pirotècnia xinesa, Firevision Internacional, i tres de l’Estat, com són la gallega Xaraiva, la Pirotècnia Valenciana i la basca Valecea. El concurs se celebrarà les nits del 29 de juny al 2 de juliol, a partir de les 22.30 hores.

Per participar en el concurs del 2016 s’hi havien presentat un total de 18 empreses, onze d’estatals i set d’estrangeres, i la tria de les definitives ha anat a càrrec d’una comissió tècnica i seguint la normativa del concurs. L’ordre en què es dispararan els focs és el següent:

-Dimecres, 29 de juny: Pirotecnia Xaraiva, d’Albarellos-Monterrei (Ourense). Aquesta empresa gallega, fundada el 1960, és un dels referents de la pirotècnia al nord de la Península. Ha guanyat concursos tan importants com els de Vitòria, Bilbao, Burgos i Valladolid. La d’aquest any és la seva tercera participació a la cita tarragonina.

-Dijous, 30 de juny: Pirotecnia Valecea, de Berantevilla (Àlaba). Una de les veteranes: els orígens d’aquesta pirotècnia es remunten a mitjan segle XIX. Actualment l’empresa és gestionada per la cinquena generació de pirotècnics. Han participat en els principals concursos de focs artificials de l’Estat (Vitòria, Sant Sebastià, Burgos, Pamplona i Bilbao).

-Divendres, 1 de juliol: Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes (País Valencià). Empresa familiar fundada el 1965. Actualment dirigida per José Manuel Crespo, fill del fundador de l’empresa, està considerada un dels valors més ferms de la jove pirotècnia valenciana.

-Dissabte, 2 de juliol: Firevision Internacional, de Hunan (Xina). A la seva fàbrica hi treballen més de 400 operaris i és una companyia puntera tant pel que fa a la fabricació de productes pirotècnics d’última generació com pel que fa al disseny dels espectacles. Entre els de més projecció mundial destaquen els de les cerimònies d’obertura i clausura dels Jocs Olímpics de Pequín el 2008.

stats