CUINA
Camp de Tarragona 29/06/2016

Gastronomia emocional i saludable

Santa Teca celebrarà la segona edició el 16 i 17 de juliol al castell d’Escornalbou

Ara
2 min
Gastronomia emocional i saludable

RiudecanyesEls dies 16 i 17 de juliol tornarà el Mercat de Santa Teca, una aposta per la gastronomia de proximitat, saludable i emocional en un espai patrimonial com és el castell monestir d’Escornalbou, a Riudecanyes. Seran una trentena d’activitats, i l’objectiu de l’organització en aquesta segona edició és superar els 1.200 visitants de la primera edició i acostar-se a la xifra de 2.000 assistents.

El Mercat de Santa Teca és la conjunció de producte local de qualitat, gastronomia de fusió i petits tastets de cultura contemporània. El mercat ofereix cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes. En paral·lel, es pot gaudir d’una àmplia programació d’activitats culturals que inclou concerts, exposicions, accions poètiques, presentacions i conferències.

Novetats d’aquest any

El coordinador del Mercat de Santa Teca, Pau Font, afirma que l’edició d’aquest any és “una evolució del primer any, amb més activitats”, i en concret espectacles adreçats als infants, com el taller El pescador dels núvols, l’espectacle infantil El carrer del Mar o el concert amb Bufasons, entre d’altres. També destaca la projecció d’un mapatge, una iniciativa impulsada per ProjekVisual. L’audiovisual es podrà veure a la façana del castell i servirà per posar en valor la gastronomia i el territori. Un dels actes més destacats de la trentena d’activitats previstes és la xerrada sobre la medicina integrativa que oferirà el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer. Hi haurà també un concert del músic flixenc Xarim Aresté.

L’enologia, un dels pilars

En aquesta edició hi haurà un total de dotze cellers de les comarques tarragonines i de les Terres de l’Ebre -sis cada dia- que oferiran els seus vins ecològics i naturals. Són més cellers que l’any passat i, com a gran novetat, hi seran presents els celleristes, cosa que permetrà tenir més referències i poder parlar amb ells i no només tastar i comprar els seus productes.

També es podran tastar tres cerveses artesanes i altres productes del territori, com formatges i pa. Hi seran presents tres restaurants de quilòmetre 0: Portal 22 (Valls), el Llagut (Tarragona) i Quinoa (Falset). L’objectiu, segons explica Font, és oferir “un aparador dels productes de qualitat i de la cultura que es fan al territori i que estan a l’abast de tothom”.

En l’any de la celebració del 75è aniversari de la mort d’Eduard Toda, en un espai tan important en la seva vida com el castell d’Escornalbou, també es podrà conèixer millor la seva figura a través de dues activitats organitzades des de la Generalitat: una visita teatralitzada que explicarà la seva polièdrica trajectòria vital, a través dels diferents objectes i espais de la seva residència d’estiu a Escornalbou, i un passeig pel castell, per conèixer un dels personatges catalans més poc coneguts de la Renaixença, valorant el seu vessant més literari.

Santa Teca és una activitat que se celebra des de fa sis anys a la festa major de Santa Tecla de Tarragona. L’any passat va fer el salt al juliol i al castell d’Escornalbou, aprofitant el cinquè aniversari i l’aposta de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que volia donar valor al monument.

stats