SOLIDARITAT
Camp de Tarragona 24/08/2016

Periodistes ‘reusencs’ contra el càncer

Josep Baiges és el coordinador del llibre ‘Creu-me, és possible’

Jeb
2 min
Josep Baiges és el periodista reusenc que ha impulsat l’edició d’aquest llibre que vol transmetre positivisme respecte a la malaltia.

Reus“L’actitud no és el remei però és el principi de la recuperació”, explica el periodista reusenc Josep Baiges, que va ser diagnosticat de càncer l’abril del 2015 i que ha impulsat l’edició del llibre de relats Creu-me, és possible. Un recull d’històries que volen canviar la negativitat existent al voltant d’aquesta malaltia i transmetre un missatge més positiu, al mateix temps que s’hi constata una realitat: moltes persones superen el càncer.

“Quan ho vius en primera persona i veus l’acompanyament tan positiu que et fan des de l’hospital, t’adones que cal canviar l’actitud respecte al càncer i transmetre que hi ha llum al final del túnel”, explica Baiges. En aquest sentit, fins i tot la realització d’aquest projecte va ser una eina per superar els moments difícils. El primer pas per fer el llibre es va produir “després de l’enterrament d’un amic”, recorda Josep Baiges.

En cada moment, el llibre pretén ser una font d’esperança per a qui lluita contra el càncer i els encomana tota la força, il·lusió i decisió que es necessita en la batalla. Una lluita que, malgrat les adversitats, cal positivar per poder afrontar-ne les envestides amb coratge. Són relats reals o de ficció que coincideixen a l’hora de fer un plantejament optimista respecte a la malaltia. “És un recull molt heterogeni, en què tothom parla del càncer amb una visió més positiva, optimista, fins i tot en aquelles històries que no acaben bé”, explica el periodista reusenc.

L’autor també ha volgut destacar la “sort” per a la gent de Reus de disposar d’un hospital com el que tenen “al costat de casa”. “Més enllà de les polèmiques que el puguin envoltar, hem de valorar el que tenim”, indica. La voluntat de transmetre somriures serà present també el dia de la presentació del llibre, que en paraules de l’autor “serà una festa”. L’acte es farà en el marc de les festes de la Misericòrdia de Reus.

Vinculats a Reus

Aquesta antologia aglutina 27 històries sobre el càncer que han escrit periodistes vinculats -en un moment o altre de la seva carrera- tant a la ciutat de Reus com al mateix Josep Baiges. Ruth Troyano i Marta Magrinyà -col·laboradores de l’ARA Camp de Tarragona-, Jordi Évole, Anna Priscila-Magrinyà, Cori Ballesté, Enric Tricaz, Esteve Giralt, Sílvia Sagalà i Patricia Fernández, entre molts d’altres, han col·laborat de manera desinteressada en aquest projecte. Una manera més d’implicar el sector mediàtic en aquest canvi respecte al tractament informatiu de la malaltia en els mitjans.

Els beneficis de l’edició del llibre, que s’ha finançat a través d’un crowdfunding, es destinaran íntegrament a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre i al servei d’oncologia de l’Hospital de Sant Joan de Reus.

stats