Camp de Tarragona 06/12/2016

Sarral es dóna a conèixer al país amb la seva fira

La localitat de la Conca de Barberà viurà aquest dijous un dels grans esdeveniments de l’any, que combina artesania, gastronomia, maquinària, joguines i demostracions d’oficis singulars

Ara
3 min
. Pels carrers i places de la localitat hi trobareu estands i parades d'artesania, gastronomia, entitats, maquinària, joguines, plançons, activitats diverses i oficis singulars.

SarralUn esmorzar de productes de la terra, tastar els millors vins de la Conca de Barberà, veure treballar artesans de diferents disciplines, descobrir els secrets de l’alabastre o conèixer un ric, i al mateix temps desconegut, patrimoni cultural són només algunes de les coses que podreu fer aquest dijous, 8 de desembre, a la Fira de Sarral.

La localitat de la Conca de Barberà aposta aquest 2016 pel model de fira iniciat l’any passat amb l’objectiu de donar-se a conèixer, sobretot en l’aspecte cultural i turístic, i descobrir les seves potencialitats als milers de visitants que s’acostin al municipi. La Fira de Sarral aplega la Fira Agrícola i Industrial, la 6a Mostra d’Artesania i la 4a Trobada de Mestres Artesans, enguany dedicada a les comarques de Girona. Pels carrers i places de la localitat hi trobareu artesania, gastronomia, entitats, maquinària, joguines, plançons, activitats diverses i oficis singulars.

Nova distribució d’estands

Aquesta nova edició presenta alguns canvis en la distribució de parades i estands, que enguany es concentraran al passeig del VIII Centenari, el carrer Major, la plaça de l’Església i la plaça Padreny, que acollirà el tast de vins locals. Aquesta va ser una de les novetats de la passada edició i va tenir molt bona rebuda. Enguany es fa un pas més i els vins compartiran ubicació amb les propostes gastronòmiques dels restauradors de la Conca de Barberà, dins del programa Sabors de la Conca.

A dos quarts de deu hi ha programada l’acollida dels mestres artesans a l’ajuntament i seguidament es farà la inauguració del recinte firal, a càrrec del secretari general de la presidència, Quim Nin. Aquest és el moment del repartiment de l’esmorzar firaire, amb pa, llangonissa a la brasa i vi local. La Cooperativa Vinícola, per la seva banda, fa jornada de portes obertes, amb la X Trobada de Plaques de Cava i exposició de maquinària agrícola antiga.

Algunes xifres de l’any passat demostren la dimensió que ha anat adquirint la Fira de Sarral: va durar vuit hores, va aplegar 75 expositors, es van celebrar 11 actes, es van servir 750 tastos de vi i 3.000 esmorzars. I va haver-hi al voltant de 5.000 visitants.

Sarral aposta per les xarxes socials i aprofitant la Fira se celebrarà la segona edició del concurs d’Instagram. Les fotos que es pengin a la xarxa amb l’etiqueta #firasarral16 podran guanyar tres premis: un sopar per a dues persones al restaurant Obac 5.0, dos menús de migdia al bar-restaurant Chaplin i tres ampolles de vi local.

Un bon moment per descobrir l’alabastre i el timpà romànic

La Fira de Sarral també ha programat demostracions i les visites guiades. La història del municipi està molt lligada a l’alabastre i el museu dedicat a aquest material ofereix aquell dia descomptes. El museu proposa un recorregut per l’artesania, ciència i tècnica de la pedra natural, des de 1917 (any de la instal·lació del primer taller a Sarral) fins als nostres dies, d’una manera didàctica i divertida.

Durant tot el matí de la Fira es pot gaudir de les visites guiades al timpà romànic de l’Església de Santa Maria, un dels elements més importants del patrimoni arquitectònic sarralenc i que té els orígens en la primera església romànica del municipi, bastida a la segona meitat del segle XII. D’aquesta només n’ha pervingut aquest conjunt, adossat a una paret lateral de l’actual Església, visible des del pati de la rectoria i que consta d’una portalada, arc de mig punt i el timpà, amb tres imatges ubicades dins un tríptic d’arcs apuntats entre columnes, que correspon al període de transició del romànic al gòtic.

stats