GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 14/12/2016

La tercera generació reformula Casa Macarrilla

Dos néts dels fundadors, els germans Eduard i Xavier Martí, s’han posat al capdavant d'aquest emblemàtic restaurant de Cambrils en solitari

Ara
2 min
Els germans Eduard i Xavier Martí a la cuina d’aquest restaurant cambrilenc.

CambrilsQueda lluny l’any 1966, quan Eveli Martí, Macarrilla, i la seva dona Montserrat Rom van les obrir les portes del restaurant Casa Macarrilla, al cor del barri mariner de Cambrils. Aquesta tardor, després d’unes obres de remodelació del local, dos néts dels fundadors, els germans Eduard i Xavier Martí, s’han posat al capdavant del negoci familiar en solitari. El repte és mantenir-se com un referent de la cuina marinera amb propostes de gustos tradicionals però amb tècniques i presentacions d’avantguarda.

Joves sobradament preparats

L’Eduard Martí té 31 anys. Va estudiar a l’Escola d’Hosteleria de Cambrils i després de fer pràctiques en diferents establiments va incorporar-se, ara fa 11 anys, a treballar amb el seu pare al restaurant. En aquests anys, ha guanyat la Galera de Plata l’any 2006, la ruta de la tapa que li va permetre participar com a cap d’equip a la ruta de la tapa San Miguel a Barcelona. Ha participat en esdeveniments del programa Saborea España a Madrid. Recentment ha fet una estada al Restaurant Tucan de Miami.

El Xavier Martí té 35 anys. Des de jove ha estat tant a la sala com a la cuina de casa seva. Ha treballat en restaurants de Madrid, ha fet estades a Barcelona i Milà i ha participat en diferents concursos de cuina. Ha guanyat les últimes edicions de la ruta de la tapa de Cambrils i ha participat en esdeveniments com Madrid Fusión, de la mà també de Saborea España, així com en showcookings amb Caves Torelló, entre d’altres.

El testimoni de dues generacions

En els inicis del restaurant, fa mig segle, l’avi Eveli sortia a pescar mentre l’àvia Montserrat posava a punt el restaurant per rebre els comensals del dia i poder-los oferir la cuina que, després de la pesca i amb producte fresc del mar, feia l’Eveli. Des del ranxo de bordo fins als primers fideus rossos que se servien a taula en un restaurant.

Anys més tard, la segona generació s’incorporava als fogons i a la sala de Casa Macarrilla. Xavier Martí i els seus germans Eveli, Carles i Montserrat van créixer entre la cuina i la sala d’aquell restaurant fins que el Xavier va acabar fent-se’n càrrec i esdevenint el propietari d’un referent de la cuina marinera. A partir d’ara són els fills els que estaran al capdavant del negoci.

Per celebrar l’inici d’aquesta nova etapa, durant el mes de novembre Casa Macarrilla va organitzar quatre jornades en què els germans Martí van estar acompanyats per cuiners del municipi i de la zona, com és el cas de Joan Urgellés, Joan Llaberia, del restaurant l’Original de Cambrils, o Joan Pedrell, de Can Gatell, que van oferir noves experiències i van rememorar la història de la gastronomia del restaurant i de la població.

stats