FESTIVAL MAPPING
Comarques Gironines 21/07/2016

La Girona monumental es vesteix de videoart

Aniol Costa-pau
2 min
Un espectacle de mapping a la façana de l’Ajuntament de Girona.

GironaUn espectacle en què s’enlairaran 81 globus d’heli que es mouran al ritme del so i la llum inaugurarà demà la tercera edició del Festival Internacional Mapping Girona. Creat per David Sarsanedas i l’equip de PlayMID, l’espectacle, titulat Suspès, tindrà per escenari la plaça del Vi (a les 22 hores) i formarà part de l’anomenada Ruta de la Llum, una proposta que s’incorpora aquest any al festival. Es tracta d’un circuit que engloba projeccions lumíniques repartides per deu edificis o espais de la Girona antiga, com la plaça del Vi o la pujada de Sant Domènec. Fins al 24 de juliol el Festival Mapping Girona transformarà bona part del patrimoni monumental de la ciutat gràcies a les espectaculars creacions de videoart que es projectaran en diverses façanes quan caigui la nit.

27 projectes a concurs

Com en les edicions anteriors, a la façana de la casa Pastors (a la plaça de la Catedral), al pont d’en Gómez i a l’edifici de les Àligues de la Universitat de Girona s’hi projectaran cada 30 minuts (de les 22 hores a la 1 de la matinada) les obres que es presenten al Concurs Internacional de Mapping, en el qual aquest any participen 27 projectes, que han resultat finalistes d’entre les 114 propostes presentades, procedents de 28 països. Es repartiran onze premis valorats en un total de 28.000 euros. Els visitants podran veure els vídeos seleccionats de les diferents categories: professional, amateur, educativa i l’anomenada categoria instant, d’imatge fixa adreçada a tots els habitants de les comarques gironines. Des del 15 de juliol ja es poden veure els projectes finalistes de l’apartat de micromapping.

Les projeccions de les obres a concurs es complementen amb un ampli programa d’activitats paral·leles a l’entorn del mapping. Una d’elles és el II Congrés Internacional de Llum i Mapping, un espai de debat i reflexió en el qual participen professionals, artistes i estudiants del sector del videoart. També se celebren durant aquests dies a la ciutat tallers formatius sobre la tècnica mapping.

Música electrònica

En l’edició d’aquest any s’han programat actuacions, per abans i després de les projeccions, de música electrònica i tecno-pop, amb la presència de DJs com ara Viviana Casanova, Kalet Rodríguez o Rockit. Les actuacions tindran lloc als Jardins de la Mercè, la sala Platea i els jardins del passeig Arqueològic, on alumnes de l’escola de música EUMES amenitzaran les nits després de les projeccions gràcies a la col·laboració del festival Tempo.

Els organitzadors del Festival Internacional Mapping Girona esperen l’assistència d’entre 15.000 i 20.000 persones.

Segons l’Ajuntament, en només tres anys de vida el Mapping Girona “s’ha posicionat com un festival que dóna una magnífica projecció de la ciutat i dels seus artistes a nivell europeu i també mundial, i s’ha integrat al teixit cultural i empresarial de Girona”.

stats