Comarques Gironines 25/04/2017

L'Institut La Garrotxa obté xifres de gairebé plena inserció dels seus graduats en FP

Es tracta d'un registre rècord des de la creació de l'estudi d'inserció laboral

Ara
2 min
Un grup d'alumnes de l'Institut La Garrotxa / Monmar Comunicació

OlotNomés un 3% dels alumnes que van acabar un cicle de Formació Professional de l'Institut La Garrotxa l'any passat segueix buscant feina, segons l’estudi “Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals”, que avui s'ha presentat a Olot. Es tracta d'un registre rècord des de la creació de l'estudi. Aquesta xifra és molt inferior a les dades generals d’atur a Catalunya que són del 14,80% (desembre de 2016) i contrasta amb la taxa de desocupació dels joves d’entre 16 i 24 anys, que és del 40,25%.

”Les xifres constaten la facilitat d’incorporar-se en el món del treball si s’ha realitzat una formació professional específica. Ara mateix són perfils molt valorats, especialment en l’àmbit més industrial”, explica Jordi Antiga, director de l'Institut La Garrotxa. Entre les dades que mostra l'informe destaca l’augment de graduats en FP. El 2016 ha estat l’any amb més graduats des que es realitza l’estudi, un total de 170. De la totalitat de graduats, el 47% (72% si només tenim en compte els graus superiors) ha trobat feina, el 23% combina estudis i treball, el 27% continua estudiant mentre que el 3% restant està buscant feina.

L'estudi indica que un 86% dels graduats (i fins a un 92% en els graus superiors) creu que la realització dels estudis de cicles els han facilitat l'accés a un lloc de treball. També destaca que un 84% dels enquestats manifesta que la feina que desenvolupen està relacionada amb el cicle que van estudiar. “Amb els resultats de l’enquesta s’evidencia la progressiva recuperació econòmica de les empreses de la comarca i fins i tot en sectors molt perjudicats per la crisi, com el cas de la construcció, que comença a millorar”, valora Carme Espuña, sotsdiretora de FP de l'institut. “Aquest curs ha augmentat considerablement el nombre de demandes d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Projectes d’Edificació”, afegeix.

Un 50% dels enquestats (58% en els graus superiors i 42% en els graus mitjans) manifesta que van trobar la feina a través del centre on va fer el Cicle Formatiu, ja sigui a través de l’empresa on va fer la Formació en Centres de Treball o bé directament a través del professorat. Pel que fa al tipus de contracte, el 54% són temporals, enfront d'un 30% dels contractes indefinits. Un 54% dels enquestats treballa a jornada sencera i pel que fa a la franja salarial, el 66% dels que treballen a temps complet cobren al voltant de 1.100 euros, mentre que un 13% cobra entre 1.200 euros i 1.500 euros. L'informe, que es du a terme des de 2006, s'ha elaborat a partir d'una enquesta realitzada entre 166 joves de la promoció del 2016 (gairebé tots els graduats) sis mesos després d’haver completat els estudis.

stats