Mitjans Públics
Mèdia 04/06/2012

Amplien un dia el termini per proposar consellers a RTVE

Entre els noms que es presentin hi haurà d'haver el nou president de l'ens

Àlex Gutiérrez
1 min

BarcelonaEl president del Congrés, Jesús Posada, ha anunciat que el termini per presentar candidats al consell de TVE s'amplia fins dimarts, després que els partits no hagin tancat la seva proposta aquest dilluns, tal com estava previst. Es tracta de renovar cinc dels nou consellers, amb la pressió afegida que entre aquests nous nomenaments hi haurà amb tota probabilitat el nou president de RTVE.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El PP preveia reservar-se tres dels noms, deixar-ne un per a CiU i un per al PSOE. Però els socialistes no estan d'acord amb aquest repartiment i han suggerit que podrien no presentar cap nom, com a protesta. En aquest cas, la Mesa haurà de decidir si obre un nou termini per presentar nous noms o bé nomena igualment els quatre proposats que hi hagi i deixa vacant la cinquena plaça. El consell de RTVE tenia dotze membres, però ja es va reduir a nou de manera natural, amb les dimissions del president Alberto Oliart (PSOE) i els consellers Jesús Andreu (PP) i Héctor Maravall (CCOO).

El procés de renovació es completarà al gener, que és quan caduquen els mandats dels quatre consellers restants: Rosario López (PP), Andrés Martín (PP), Miguel Ángel Sacaluga (PSOE) i Teresa Aranguren (IU).

stats