RÀDIO
Mèdia 12/01/2011

El CAC renya Catalunya Ràdio per la broma telefònica al rei

El programa de Catalunya Ràdio 'Tot és molt confús' va trucar al monarca espanyol i va aconseguir parlar amb ell generant un equívoc amb el nom del presentador Pere Mas

Laia Altarriba
2 min

BarcelonaEl Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha emès un comunicat sobre el programa de Catalunya Ràdio Tot és molt confús del divendres passat, que va fer una broma telefònica al rei espanyol i va emetre per antena una part de la conversa prèvia amb diversos responsables de la Casa Reial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'organisme regulador considera que el programa "no es va inscriure dins del deure legal de Catalunya Ràdio". I ho justifica perquè "un col·laborador del programa plantejava un equívoc en relació amb la màxima autoritat de Catalunya com a origen de la trucada. Així mateix, al llarg del programa es van fer referències ambigües a una possible participació o presència del Cap d'Estat". I davant d'això, el CAC entén que "aquests tipus de continguts, basats en una degradació i banalització del perfil propi de programes amb un component informatiu com ara els magazins radiofònics, no s’inscriuen adequadament dins del deure legal del prestador d’oferir als ciutadans continguts d’entreteniment de qualitat". És per això que insta l'emissora a "adoptar les mesures que siguin necessàries" per complir amb la normativa vigent.

El programa va trucar a la casa reial el dijous 6 i va aconseguir parlar amb el monarca perquè van jugar amb el nom del presentador, Pere Mas, i van generar l'equívoc que era el president Artur Mas qui telefonava. Tot i això, no van emetre per antena la conversa gravada amb Joan Carles, sinó únicament els tràmits previs que van seguir fins que el rei els va respondre. L'havien trucat el dijous dia 6 en motiu del seu aniversari.

En emetre només el fragment previ a la conversa, es va saber que havien arribat a parlar amb el rei, i Catalunya Ràdio va fer públic un comunicat en què explicava perquè no havia emès la conversa amb el monarca.

El tipus de broma que el Tot és molt confús va fer al monarca espanyol és habitual del programa, però el CAC mai s'havia pronunciat anteriorment per cap altra broma.

stats