Mitjans públics
Mèdia 27/06/2012

El Congrés rebutja en primera volta el nomenament d'Echenique com a president de RTVE

Serà escollit dijous en una segona votació en què en tindrà prou amb la majoria absoluta

Efe
1 min
Leopoldo González-Echenique serà el nou president de RTVE

MadridLeopoldo González Echenique no ha pogut superar aquest dimecres a la nit la primera votació del Congrés per convertir-se en el nou president de Radiotelevisió Espanyola, i s'haurà de sotmetre a una segona ronda que tindrà lloc dijous. En la primera votació, Echenique necessitava el vot favorable de dues terceres parts de la cambra, però a la segona en tindrà prou amb la majoria absoluta, que té garantida.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la sessió d'aquest dimecres, 182 diputats van donar el seu suport a la candidatura d'Echenique –proposat pel Partit Popular–, de manera que va quedar lluny dels 234 sufragis que necessitava per superar l'elecció. Deu diputats més van donar el seu suport a Teresa Aranguren –una de les conselleres de la corporació que segueix en el càrrec després de la renovació parcial, i que va ser proposada per IU–, 89 van votar en blanc i 12 van emetre un vot nul. Com ja va passar la setmana passada en l'elecció dels cinc nous consellers de RTVE –Echenique, Marisa Ciriza i Óscar Pierre al Congrés, i Fernando Navarrete i José Manuel Peñalosa al Senat–, les votacions s'han fet mitjançant paperetes.

Com era previsible, doncs, caldrà una segona votació al Congrés, que tindrà lloc dijous, per escollir el nou president de RTVE. En aquest cas, els vots del PP seran suficients per designar-lo per majoria absoluta, tot i que no es pot descartar que CiU hi torni a votar a favor, tal com ja va fer en el procés d'elecció dels nous consellers. En última instància, però, haurà de ser el consell d'administració sorgit d'aquest procés de renovació parcial qui confirmi el nomenament del nou president de l'ens.

stats