Internet
Mèdia 12/01/2011

'ElMundo.cat' redirigia el tràfic a 'ElPaís.com'

Al diari de Pedro J. Ramírez no en sabien res fins que l'ARA els ha avisat. Al cap d'unes hores de publicar-se el tema, algú corregia el tema i enllaçava amb l'entrada de la Viquipèdia corresponent a El Mundo Deportivo

Redacció
2 min

BarcelonaLes empreses acostumen a comprar tots els dominis de la seva marca, encara que en tinguin un de principal, per assegurar-se que ningú els ocupa una parcel·la de manera il·legítima. Però el diari El Mundo devia anar tard quan van sortir els dominis .cat, perquè l'adreça elmundo.cat ha estat redirigint durant un temps a la web d'El País, elpais.com. Al cap d'unes hores d'haver publicat l'ARA la notícia, l'enllaç ha canviat i ara apunta ja a l'entrada de la Viquipèdia corresponent a 'El Mundo Deportivo'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una cerca al servei Whois, que identifica qui va fer la reserva del domini en qüestió, dóna com a resultat una empresa pantalla, anomenada Privacidad Whois, aparentment dedicada a no mostrar les dades reals de qui ha efectuat la compra del domini. Això sí, indica que la gestió es va fer des de Santiago de Compostel·la.

La Fundació puntCat, que és qui vetlla pel domini .cat, expliquen que quan fa sis mesos que s'ha posat en marxa una web .cat els seu contingut hauria de ser majoritàriament en català: "Un cop ha passat mig any, el català hi ha de tenir una presència substancial, no pot limitar-se a alguna frase, no pot ser anecdòtic". La consulta al servei Whois mostra que el domini va ser registrat el 5 de maig de 2009, és a dir que fa molt més del mig any estipulat per adaptar-se a la normativa. Arran de la consulta de l'ARA, la fundació ha activat el procés per anul·lar el domini Elmundo.cat perquè porta a una web en castellà, que finalment s'ha resolt amb el nou enllaç.

Consultats per l'ARA, des de la redacció d'El Mundo s'han mostrat molt sorpresos perquè no sabien que existia aquesta web amb el seu nom i els continguts d'El País.

stats