INTERNET
Mèdia 12/01/2011

La Fundació puntCAT obre el procés per anul·lar el domini Elmundo.cat perquè porta a una web en castellà

Al domini hi ha el contingut de la web del diari 'El País' i des del diari de Pedro J. asseguren que no en sabien res fins que els ha informat l'ARA

Laia Altarriba
2 min

BarcelonaLa Fundació puntCAT ha emprès el mecanisme que segueix habitualment quan detecten que una web amb domini .cat no compleix la normativa. Ho han fet arran de la descoberta que ha fet l'ARA del domini ElMundo.cat, que clona els continguts de la web d'El PaísEl País. I el procediment l'han engegat perquè està tota escrita en castellà.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des de la fundació que vetlla pel domini .cat, expliquen que quan fa sis mesos que s'ha posat en marxa una web .cat el seu contingut hauria de ser majoritàriament en català: "Un cop ha passat mig any, el català hi ha de tenir una presència substancial, no pot limitar-se a alguna frase, no pot ser anecdòtic". La consulta al servei Whois mostra que el domini va ser registrat el 5 de maig de 2009, és a dir, que fa molt més del mig any estipulat per adaptar-se a la normativa.

El procés per fer complir el reglament

Arran de la consulta de l'ARA, la Fundació puntCAT s'ha activat per fer complir la normativa i detalla en què consisteix: "Un cop transcorreguts els sis primers mesos, si no es compleix, nosaltres contactem amb el titular i li donem un termini per adaptar els continguts del seu domini a la normativa del .cat, que ell ha acceptat i signat en registrar el domini. Aleshores, si en el termini de quinze dies no posa continguts rellevants en català al web, o en un termini que ell ens proposi raonadament i el qual acceptem, se suspèn l'ús del domini, que resta inaccessible". A partir d'aquest moment, el domini no queda lliure, només suspès, només quedarà lliure quan acabi el termini pel qual s'ha registrat o renovat, ja que així es dóna l'oportunitat al titular d'adaptar el contingut dintre del termini pel qual ha contractat l'ús.

stats