Tecnologia
Mèdia 28/06/2012

Google presenta la seva primera tauleta, Nexus 7

La companyia anuncia també el llançament de Nexus Q, un dispositiu que permet reproduir vídeo i música de Google Play a la televisió

Efe
2 min
La nova tauleta Nexus 7 de Google

Los AngelesGoogle ha presentat aquest dimecres la seva primera tauleta, Nexus 7, a més d'un dispositiu per reproduir continguts a la llar, Nexus Q, i la nova versió d'Android, que s'anomenarà Jelly Bean. Tot plegat s'ha donat a conèixer en la primera jornada de la conferència de desenvolupadors de la companyia, que se celebra a San Francisco.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tal com s'esperava, Google ha anunciat el llançament d'una tauleta de pantalla tàctil i alta definició de set polzades que ha dissenyat i fabricat en col·laboració amb la companyia taiwanesa ASUSTek Computer, i que està destinada a competir directament amb el Kindle Fire d'Amazon. Aquest nou dispositiu, Nexus 7, ja es pot encarregar a través de la botiga digital Google Play per 199 dòlars (uns 160 euros), tot i que en la primera fase només estarà disponible a l'Amèrica del Nord, Austràlia i el Regne Unit, on es podrà adquirir a partir de mitjans de juliol.

La tauleta inclou un processador Tegra 3 de Nvidia, una càmera frontal, nou hores de bateria en reproducció de vídeo i 300 en espera, i té un un pes de 340 grams. Nexus 7 ha estat dissenyada amb l'objectiu de treure el màxim rendiment de l'entorn d'entreteniment d'Android, Google Play, i per això ofereix unes condicions òptimes de visualització de pel·lícules o vídeos de YouTube, lectura de llibres, ús de Google Maps o navegació per internet amb Chrome. El dispositiu sortirà al mercat equipat de sèrie amb la nova versió del sistema operatiu Android, el 4.1, conegut com a Jelly Bean.

No s'esperava, en canvi, que Google anunciés també el llançament de Nexus Q, un aparell que durant la presentació ha estat ocult sota una tela amb la intenció de sorprendre els 6.000 assistents i el milió d'espectadors que han seguit l'acte per internet, segons la companyia. Amb forma esfèrica, Nexus Q entra en la categoria de caixes reproductores multimèdia i sembla competir directament amb Google TV, Apple TV, Roky o Boxee Box, tot i que els seus continguts se circumscriuen als que són accessibles des de Google Play.

El dispositiu funciona connectat a internet i serveix de porta d'accés als continguts multimèdia que els usuaris tenen allotjats al núvol de Google Play. S'activa a través d'un telèfon o tauleta Android, que fa les funcions d'un comandament a distància amb el qual se li ordena que reprodueixi des del núvol els vídeos o la música a través de les pantalles o altaveus a què estigui connectat. L'aparell també està disponible a aquest portal per 299 dòlars (uns 240 euros), i a partir del juliol es distribuirà només –de moment– als Estats Units. Nexus Q no està limitat a un sol dispositiu o compte, de manera que diversos usuaris poden incorporar-hi les seves pròpies llistes de reproducció dels continguts que hagin adquirit a les llibreries respectives.

stats