Mitjans públics
Mèdia 16/05/2012

Jaume Peral i Francesc Cano seran els nous caps d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio

Substituiran els actuals responsables Rosa Marqueta i Agustí Esteve. Jordi Català serà cap de programes de Catalunya Ràdio i Jordi Serra assumirà aquesta àrea a TV3

Àlex Gutiérrez
2 min

BarcelonaEl consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha nomenat aquest dimecres Jaume Peral com a nou cap d'informatius de TV3, Francesc Cano com a cap d'informatius de Catalunya Ràdio i Jordi Català com a cap de programes de l'emissora pública. Els nomenaments s'han aprovat, a proposta del president del consell, Brauli Duart, sense cap vot en contra.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Jaume Peral, que substitueix en la direcció d'informatius de TV3 Rosa Marqueta –al càrrec des del 2007–, prové de Catalunya Ràdio, on va començar a treballar a la redacció de Madrid i després va passar a ser coordinador de Catalunya Informació l'any 1992, coincidint amb el naixement de l'emissora. Durant els anys següents va dirigir les seccions d'economia, societat i política, fins que el 1995 va ser nomenat subdirector d'informatius. El 1998 va convertir-se en cap del departament i en el màxim responsable de Catalunya Informació. Amb l'arribada del tripartit va ser substituït per Jordi Lucea i va incorporar-se a TV3 com a cap de comunicació. Des de l'any passat era redactor del programa de TV3 'Parlament'.

Per la seva banda, Francesc Cano és professor de comunicació i opinió pública i de teoria i tècnica del llenguatge radiofònic a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i des del 2000 treballa al grup d'emissores de Catalunya Ràdio. Ha exercit tant a Catalunya Música com a Catalunya Cultura –va ser-ne coordinador de continguts–, i darrerament havia estat locutor de Catalunya Informació i coordinador de l'informatiu 'Catalunya vespre'. Ara accedeix a la direcció d'informatius de Catalunya Ràdio en substitució d'Agustí Esteve, que ocupava el càrrec des del 2008.

El nou cap de programes de Catalunya Ràdio, Jordi Català, va incorporar-se a l'emissora el 1989. Des de llavors ha estat redactor d'informatius, cap d'economia, coordinador de Catalunya Informació i subcap d'informatius. Entre el 1996 i el 2004 ja havia estat cap de programes, però posteriorment va convertir-se en cap de premsa i audiències, un càrrec que ara abandona per recuperar l'anterior. Agafa el relleu de Santi Carreras, que era cap de programes de l'emissora des del 2008.

Pel que fa a la direcció de programes de TV3 no hi haurà canvis, i Jordi Serra es mantindrà en el càrrec que ja ocupava fins ara.

stats