Mèdia 18/12/2011

El 'New York Times' recomana unes vacances de Nadal a Barcelona

La Fira de Santa Llúcia, els pessebres o els canalons són alguns dels reclams que el diari proposa per viure aquestes festes a la capital catalana

Ara
1 min
L'encapçalament del reportatge de 'The New York Times' que recomana unes vacances de Nadal a Barcelona, amb una imatge de la travessia del port de l'any passat.

BarcelonaLa secció de viatges del diari The New York Times recomana una opció diferent per passar aquestes festes: "Un Nadal català". L'article, publicat a la secció de viatges del prestigiós diari, explica l'experiència de viure el Nadal a Barcelona, on les vacances nadalenques "comencen el 24 de desembre i acaben el 6 de gener", tal com explica l'autora, que es meravella de l'ambient i les activitats que es poden fer a la ciutat durant aquests dies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons diu l'article "Barcelona és més Barcelona durant el Nadal". Tot i que els turistes segueixen allà, diu l'article, "d'alguna manera sembla que la ciutat torna a pertànyer als seus propietaris", cosa que significa que, per Nadal, "el balanç entre el caràcter artístic i el sentit comú que caracteritza tan profundament l'ànima dels catalans està perfectament exposat".

L'autora parla de la tradició dels Reis Mags i com els nens i nenes esperen amb delit l'arribada del dia 6 de gener, quan les cases s'omplen de regals, a diferència de la tradició nord-americana, on tot gira al voltant del Pare Noel.

En l'article, recomana passejar pel Barri Gòtic i descobrir el mercat de Santa Llúcia i el de la Boqueria. També parla dels galets que decoren la ciutat i suggereix els canalons com a plat imprescindible per entendre el Nadal català. Una altra de les recomanacions són els pessebres, com el que hi ha a plaça Sant Jaume, que suposen tot un reclam turístic per als nord-americans, poc acostumats a aquestes escenes.

L'autora descriu amb passió l'arribada dels treis Reis a la ciutat i la cavalcada, meravellada amb la rebuda popular que tenen els Mags.

stats