TELEVISIÓ
Mèdia 25/10/2011

TV3 dedica La Marató als trasplantaments en un moment clau en la recerca

El programa ja va tenir aquesta temàtica al 1999, amb una recaptació de més de 4,6 milions

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaTV3 dedicarà La Marató d'enguany, que se celebrarà el proper 18 de desembre, a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits. Serà la segona edició de La Marató sobre la qüestió, ja que al 1999 ja se'n va fer un altre, que va registrar una recaptació de 4.685.110 euros. “El trasplantament es troba en una fase de recerca molt important”, ha defensat aquest dimarts en roda de premsa Roser Deulofeu, la directora de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa, que durarà unes quinze hores, estarà presentat per Xavi Coral i Espartac Peran, que condueixen habitualment el programa Divendres. Com és habitual, aquesta marató pretén tant recaptar fons per la investigació com sensibilitzar al ciutadà sobre la conveniència de donar òrgans.

98 milions d'euros recaptats

Enguany, La Marató compleix vint edicions. Des de la primera gala, la del 1992 –dedicada a la leucèmia– el programa ha recaptat 98 milions d'euros, que han permès tirar endavant 532 projecte de recerca mediomèdica finançats sobre un ampli conjunt de malalties, com les lesions medul·lars i cerebrals adquirides (2010), l'alzheimer (2005), o el dolor crònic (2006).

stats