Mitjans públics
Mèdia 15/03/2012

TVE prescindirà de '59 segundos' a l'abril

La versió en català també desapareixerà. La televisió estatal també podria deixar d'emetre Roland Garros

Ara
2 min
'59 segundos' despareixerà de la graella

BarcelonaEl programa de debat '59 segundos' serà la propera víctima de les retallades a Radiotelevisió Espanyola. Segons han confirmat a l'ARA fonts del consell d'administració de l'ens, l'espai desapareixerà de la graella a l'abril, i serà substituït per un format similar, "d'entrevistes" i "rebaixat de cost". Produït per Globomedia i presentat per María Casado, '59 segundos' es va estrenar el 2004, i té una audiència mitjana de 600.000 espectadors al conjunt de l'Estat. El dia 1 d'abril venç el contracte vigent, que no serà renovat, la qual cosa implica la cancel·lació també de la versió catalana del format i de la que s'emet a les Canàries. El seu substitut serà un espai de producció pròpia, de manera que permetrà que la cadena s'estalviï el pagament dels drets d'emissió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'altra banda, en la reunió d'aquest dimecres, el consell d'administració de RTVE va decidir ajornar fins a la setmana vinent la decisió sobre si la cadena entraria o no a la subhasta per aconseguir els drets d'emissió del torneig de tenis de Roland Garros, la qual cosa podria comportar que el campionat desaparegués de la cadena que l'ha acollit durant les últimes temporades, ja que el termini per presentar ofertes es tanca oficialment aquest dijous.

Tot plegat és conseqüència de la retallada de 200 milions d'euros que TVE es veu obligada a afrontar aquest any, i que ja ha tingut com a conseqüència la desaparició de la lliga ACB de bàsquet, la reducció de la cobertura dels Jocs Olímpics de Londres, l'amenaça del tancament de canals o la no renovació de sèries com 'Cuéntame' o 'Águila roja'.

stats