COMUNICACIÓ
Mèdia 03/05/2011

'Time' col·loca Bin Laden a l'alçada de Hitler

La revista ha reproduït la portada que ja va fer servir el 1945 per informar de la mort del dictador alemany. També es va utilitzar amb Saddam i al-Zarqawi

Redacció
1 min
La portada de 1945, a l'esquerra, i la del número especial sobre Bin Laden, a la dreta / TIME

BarcelonaLa revista Time eleva la importància de la mort d'Ossama bin Laden i la col·loca a la mateixa alçada que la d'Adolf Hitler, almenys en els grafismes de portada. La publicació prepara una edició especial que veurà la llum el proper dijous amb la cara del líder d'Al-Qaida tatxada amb una gran creu vermella. És el mateix motiu que la revista va fer servir el 1945 per informar del suïcidi d'Adolf Hitler quan les tropes dels EUA estaven a punt de conquerir Berlín i assaltar el seu búnquer. L'autor de la realista il·lustració és l'artista gràfic Tim O'Brien.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La fotografia amb la creu vermella, que ja s'ha convertit en una icona de la mort dels enemics públics dels Estats Units, ja es va projectar a les pantalles gegants de la novaiorquesa plaça de Times Square. La mateixa imatge també es va utilitzar després de l'execució del dictador iraquià Saddam Hussein i del líder d'Al-Qaida al mateix país, Abu Mussab al-Zarqawi. De fet, durant la guerra que l'administració de George W. Bush va portar a terme a l'Iraq, una altra icona es va fer famosa, la de les cartes amb les cares de les principals figures del règim, que anaven caient a mesura que se'ls capturava.

stats