NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 27/02/2012

Vodafone serà el primer de llançar el 'whatsapp' de les operadores

Es dirà Joyn, i Vodafone oferirà en primer terme una prova pilot per als seus clients

Ara
1 min

BarcelonaLes principals operadores espanyoles ja tenen nom per al seu 'whatsapp'. Es dirà Joyn: tot i que el seu llançament comercial a l'Estat serà conjunt aquest estiu per part de Telefónica, Orange i Vodafone, aquesta última serà la primera de fer una prova pilot per als seus clients. Tots els usuaris de Vodafone que disposin d'un terminal Android 2.3 i que es descarreguin l'aplicació Joyn des de l'Android Market o des de la botiga d'aplicacions de Vodafone App Select podran fer-lo servir. Amb aquest servei, les operadores pretenen plantar cara a empreses de veu i missatges a través de la xarxa com WhatsApp, Blackberry Messenger, iMessage o Skype.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot seguint les recomanacions de l'associació mundial GSMA, les operadores han desenvolupat un programa propi per a l'intercanvi de missatges i arxius. Amb ell pretenen oferir una alternativa al WhatsApp, que des de la seva aparició ha suposat una dràstica disminució de l'enviament de SMS per part dels usuaris, amb la corresponent disminució dels ingressos de les operadores. A través de Joyn, aquestes volen posicionar-se de nou al mercat i han fet l'esforç de crear un programa comú que permeti enviar missatges de forma gratuïta entre mòbils de diferents companyies.

Avantatges respecte a WhatsApp

Joyn es podrà descarregar des de les principals botigues d'aplicacions però ja vindrà integrat en els dispositius que es posin a la venda, un avantatge respecte a Whatsapp. Permetrà l'enviament d'arxius digitals pesants, videoconferències, correus electrònics, xats i altres aplicacions. A més, es podrà fer servir mentre es fan trucades. El servei està convertint-se en una de les estrelles del Mobile World Congress.

stats