Televisió
Mèdia 24/01/2012

Julian Assange entrevistarà els líders del futur en un programa de televisió

Wikileaks avança que l'espai s'estrenarà al març, però no detalla encara per on s'emetrà

Ara
2 min
Julian Assange, el fundador de Wikileaks. AFP

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, prepara una sèrie d'entrevistes televisives a actors polítics, pensadors i revolucionaris de tot el món per parlar sobre "el món de demà". Un comunicat a la web de Wikileaks explica que Assange vol conversar "en profunditat" amb personatges "controvertits" de "tot l'espectre polític", que obriran "una finestra al món de demà" i oferiran "les seves idees sobre com assegurar un futur millor". De moment, però, no ha transcendit cap nom.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comunicat destaca que les revolucions al món àrab han obert "una era de canvi polític que encara s'està desplegant", mentre que al món occidental s'estan enfonsant "les institucions i ideologies polítiques" hegemòniques fins ara. "Internet mai no ha estat tan fort, ni tan atacat", afirma Wikileaks. Per això, en aquest moment hi ha una "necessitat de repensar radicalment el món que ens envolta".

El comunicat parla d'Assange com "una de les figures revolucionàries més reconeixibles del món", i recorda que es troba perseguit per la justícia nord-americana per presentar-lo com "una víctima de la repressió política", fet que el situa en un posició "única per catalitzar la discussió global sobre com cal seguir avançant".

Ell mateix explica que en aquesta sèrie d'entrevistes explorarà "les possibilitats del nostre futur en converses amb els que li estan donant forma". "Aquesta és una gran oportunitat per analitzar la visió dels meus convidats en un nou format que examinarà la seva filosofia i la seva lluita d'una manera més profunda i intel·ligent del que s'ha fet mai", promet el fundador de Wikileaks.

El comunicat avança que el programa constarà, en una primera fase, de deu entrevistes de mitja hora que s'emetran a partir del mes de març. Tot i que no s'ofereix cap detall sobre qui i com les emetrà, sí que s'assegura que, per ara, està garantida la cobertura per a més de 600 milions d'espectadors, i ofereix la possibilitat que els canals que puguin estar interessats a emetre l'espai s'hi posin en contacte.

stats