MITJANS PÚBLICS
Mèdia 12/04/2012

El govern espanyol estudia desbloquejar la renovació del consell d’administració de RTVE

La presidència està vacant des de la dimissió d'Alberto Oliart el juliol passat

Ara
2 min

BarcelonaEl govern espanyol té sobre la taula diverses opcions per desbloquejar el nomenament del president de RTVE, en cas que no s'arribi a un acord amb el PSOE que permeti la majoria necessària de dos terços del Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una de les opcions que estudia el govern espanyol és modificar la Llei de Ràdio Televisió Pública mitjançant un Reial Decret per substituir la majoria qualificada de dos terços del Congrés que es necessita actualment. D'aquesta manera, el Partit Popular podria nomenar un president sense la necessitat d'arribar a un acord amb el PSOE, com passa ara.

Una altra opció seria modificar els estatuts socials de RTVE per permetre escollir un president entre els membres del consell d'administració. Actualment, l'ens està format per nou membres: tres a proposta del PP, dos del PSOE, una d'IU, un d'ERC, un d'UGT i un de CiU. Per tant, amb una hipotètica votació de president, els consellers nomenats pel PP quedarien en minoria, ja que els altres membres –PSOE, IU ERC i UGT– han votat en general en el mateix sentit.

El càrrec de president l'ocupen de manera rotatòria –des de la dimissió d'Alberto Oliart el juliol passat– els diferents membres del consell d'administració de la corporació. Des de l'1 d'abril el càrrec esta vacant, després que el president a proposta del PP, Jesús Andreu, abandonés la corporació per dirigir la Fundació Carolina.

Més nomenaments pendents

A banda del nomenament del president, està pendent la renovació de cinc membres del consell d'administració de RTVE, que van prendre possessió del càrrec el gener de 2007 i que haurien d'haver estat substituïts el gener de 2010. Són Manuel Esteve (proposat pel PP), Mari Cruz Llamazares (PSOE), Josep Manuel Silva (CIU), Francesc Bellmunt (ERC) i Santos Ruesga (UGT).

stats